Ne boji se: Enganuova snaga nije problem za mene

Siril Gan
Guliver Image/AP Photo/Michael Wyke

Jedno od pitanje koje najviše zanima ljubitelje UFC je ko će moći da se suprotstavi Frensisu Enganuu, aktuelnom prvaku teške kategorije. Da li će to biti privremeni prvak Siril Gan, saznaćemo 22. juna na priredbi UFC 270.

Biće to prva odbrana šampionskog pojasa za snažnog Kamerunca Enganua, koji je titulu osvojio u martu 2021. godine porazivši brutalnim nokautom Stipu Miočića.

UFC:

Enganu je trenutno u seriji od pet pobeda nokautom (četiri u prvoj, jedan u drugoj rundi), a Gan je u deset profesionalnih borbi neporažen (7-0 u UFC).

Ne mogu da kažem da me plaši Enganuova snaga. I Derik Luis, kojeg sam nedavno poedio, ima snažan udarac. Luis je takođe zver. To mi nije bio problem, iako sam često tokom borbe bio na maloj udaljenosti od njega. I ja sam teškaš, i ja mogu da povežem velike udarce. Ne razmišljam mnogo o tome i uzdam se u svoje kvalitete – rad nogu, borilački IQ, i fizikalije. Samouveren sam“, izjavio je Siril Gan.

Za priredbu UFC 270 zakazan je i meč za titulu u muva kategoriji (do 57 kg), a u trećem međusobnom duelu o naslovu prvaka odlučivaće šampion Brendon Moreno iz Meksika i izazivač Dejvison Figeredo.

 

Komentari

Vaš komentar