“Nema opravdanja, precenio sam sebe, žao mi je”

Reuters/Andrew Couldridge

Dilan Prašović, mladi profesionalni bokser iz Crne Gore, očigledno je prerano bačen u vatru, odnosno prerano je ušao u borbe za velike titule. Glad za uspehom i ostvarenjem sna, bili su jači od realnosti, a realnost je da su Lorens Okoli i Ajzak Čembrlen u ovom trenutku daleko jači i spremniji borci u odnosu na mladog Novljanina.

Podsećanja radi, Dilan Prašović je 25. septembra poražen od Lorensa Okolija u Londonu u borbi za svetsku titulu u kruzer kategoriji – verzija WBO, prekidom u trećoj rundi, posle nekoliko žestokih udraca u telo.

Samo par meseci kasnije, poražen od je Britanca, Ajzaka Čembrlena u borbi za internacionalnu IBF titulu. Poražen je isti način, ali je ovoga puta posle razornih udaraca u telo, pao već u prvoj rundi….

„Bez obzira na sve nepovoljne okolnosti koje su me pratile u kratkim pripremama za ovaj meč, nemam opravdanja za ovako loš nastup i poraz koji sam doživeo“, rekao je Dilan Prašović, pa nastavio:

„Očito da sam precenio sebe, a potcenio Okolija i Čembrlena koji već pripadaju svetskoj bokserskoj eliti. Znam da sam prikazanim u pomenutim razočarao mnoge ljubitelje boksa u Crnoj Gori i ovom prilikom želim da im se izvinim, iako nikome nije teže nego meni trenutno”.

Pre dva duela u Londonu, Dilan Prašović je imao skor od 15 pobeda, bez poraza. Ali, Okoli i Čembrlen su pokazali Dilanu da mora da nastavi sa žestokim radom, ako želi da bude konkurentan u borbama za svetske titule.

Privatna arhiva

„Napraviću pauzu do 1. februara i posvetiti se porodici koju sam zapostavio u prethodnih šest meseci zbog priprema. U tom periodu dobro ću razmisliti o putu kojim će dalje ići moja bokserska karijera“, naglasio je Dilan Prašović.

Ljubitelji boksa i sporta se nadaju da će Dilan izabrati pravi put. Da će se vratiti još jačem radu, da će izvući pouke i spreman dočekati narednu priliku u borbi za svetski tron. Ne kaže se slučajno u svetu borilačkih sportova da nije bitno koliko jako možeš da udariš, nego koliko udraca možeš da primiš i nastaviš dalje.

Komentari

Vaš komentar