Nema prepreka za sjajni UFC 273: Svi prošli vagu!

Podeli:
Aleksander Volkanovski
Alex Bierens de Haan/Getty Images)

Pred nama je jedna od najvećih MMA priredbi godine – u Džeksonvilu na Floridi će se pred rasprodatim kapacitetom „Vajstar veterans memorijala“ održati UFC 273. U petak ujutru po lokalnom vremenu obavljena su merenja aktera ovog događaja, a dobra vest za sve ljubitelje ovog sporta je da su najveće zvezde zadovoljile tražene kilaže.

Sjajni UFC 273 pratite od 4.00 u noći između subote i nedelje u direktnom prenosu na kanalu SK Fight!

U glavnoj borbi večeri odlučivaće se o pojasu prvaka perolake kategorije (do 66 kg) – Australijanac makedonskog porekla Aleksander Volkanovski braniće pojas protiv Čan Sung Đunga iz Južne Koreje, poznatijeg pod nadimkom „Korejski zombi“.

UFC:

Biće ovo treća odbrana pojasa za Volkanovskog posle pobeda nad Maksom Holovejom i Brajanom Ortegom, a biće veliki favorit protiv azijskog borca i pokušaće da ostvari impresivnu 21. pobedu zaredom u profesionalnim MMA borbama.

Obojica boraca su „prošla“ vagu i nisu imali više od 66 kilograma.

U sunaslovnoj borbi Amerikanac poreklom sa Jamajke Aldžamejn Sterling braniće pojas šampiona protiv ruskog izazivača Pjotra Jana u bantam kategoriji (do 61 kilograma). Obojica su imali potrebnu težinu.

Biće ovo revanš-meč, pošto je 2021. godne Jan izgubio pojas u meču sa Sterlingom, iako je bio daleko bolji rival – posle neobjašnjivog nedozvoljenog udarca kolenom Sterling nije mogao da nastavi borbu, pa je Jan diskvalifikovan i dobili smo novog UFC šampiona.

Mnogo pažnje usmereno je i na meč velter kategorije (do 77 kg) u kojem će se najveća nada divizije Hamzat Čimajev sastati sa nekadašnjim izazivačem Gilbertom Burnsom. Čimajev, Šveđanin rođen u Čečeniji, od dolaska u UFC ima sve četiri pobede, dok je Burns u prethodnom nastupu bio bolji od Stivena „Vonderboja“ Tompsona.

U ostalim borbama glavnog programa boriće se Makenzi Dern i Tiša Tores u ženskoj slamka kategoriji (do 54 kg), kao i Vins Pičel iz SAD i Mark Madsen iz Danske u lakoj kategoriji (do 70 kg). Madsen je nekadašnji osvajač srebrne olimpijske medalje u rvanju grčko-rimskim stilom.

Koje su vaše prognoze za mečeve Volkanovski – Zombi, Streling – Jan i Burns – Čimajev?

Komentari

Vaš komentar