Nemeš u finalu Mediteranskih igara

SK Fight 26. jun 202222:13 > 22:162 komentara
Podeli:
Matthias Hangst/Getty Images

Srpski rvač Viktor Nemeš plasirao se u finale Mediteranskih igara u kategoriji do 77 kilograma grčko-rimskim stilom.

Viktor Nemeš je u prvom kolu bio bolji od Amada Abuelata iz Egipta i pobedu je upisao rezultatom 9:0. Potom je u drugom kolu ostvario ubedljivu pobedu protiv Kevina Kupija iz Albanije – 10:1.

Srpski reprezentativac je u polufinalu za rivala imao Grka Prevolarakisa i kao i u prethodna dva duela i taj je odradio gotovo bez greške. Finale je u ponedeljak.

„Biće teško jer rvem protiv domaćeg takmičara. Sad imam malo vremena da se spremim za sutra. I idemo na zlato,” poručio je Nemeš.

Drugi takmičar u rvanju, Žarko Dickov je u prvom kolu izgubio od italijanskog takmičara Mingucija rezultatom 3:6. Italijanski takmičar uspeo je da se plasira u finale i na taj način je “povukao” srpskog takmičara u borbu za bronzanu medalju. Dickov će se sutra boriti za bronzu protiv Nureldina Hasana iz Egipta.

U nedelju je nastupao i bokser u kategoriji do 75kg, Almir Memić i sigurno je pobedio takmičara iz Libana, Ali Hašima. Na taj način uspeo je da se plasira u četvrtfinale. Almir će sledeći meč imati protiv takmičara iz Sirije Ahmada Gusuna 29. juna.

U karateu je Stefan Joksić u težinskoj kategoriji do 67kg dobio prvi meč protiv domaćeg takmičara iz Alžira, ali se tom prilikom povredio. Upravo ta povreda onemogućila ga je da pruži svoj maksimum protiv Cangare sa Kipra od kojeg je izgubio u četvrtfinalu rezultatom 6:1.

Tamara Živković dobro je započela takmičenje. U prvom meču pobedila je Simonu Zaborsku iz Makedonije. U sledećem meču izgubila je od Tunižanke Mahjoub, ali je imala priliku da kroz repesaž dođe u priliku za borbu za medalju. Ipak, u repesažu je takmičarka iz Bosne i Hercegovine, Šipović Neira bila bolja.

U kategoriji do 75kg, karatista Đorđe Salapura već u prvom meču imao je izuzetno teškog protivnika, prvaka Evropa Ermana Eltemura iz Turske od koga je izgubio i završio takmičenje.

Komentari

Vaš komentar