Nikola Malović i kata tim Crne Gore blizu medalje u Atini

KSCG

Crnogorski karate reprezentativci Nikola Malović i muški kata tim, u sastavu Vladimir Mijač, Kenan Nikočević i Arijan Kočan, boriće se u nedelju, 15. januara, za bronzane medalje na turniru Serije A u Atini.

Član nikšićkog Onogošta, Nikola Malović, bio je slobodan na startu takmičenja u kategoriji do 84 kilograma, u drugom kolu savladao je Slovaka Enrika Smoliga sa 2:0, u trećem je eliminisao Mahira Džuha iz Bosne i Hercegovine sa 2:1, dok je u četvrtom bio bolji od Ukrajinca Devida Šatohina sa 4:1. U meču za polufinale poražen je od Grka Konstantimosa Mastroganisa sa 3:0, koji ga je plasmanom u finale povukao u repasaž.

Mario Hodžić, Nikola Malović
Foto: KSCG

Borbu za medalju izborio je pobedom protiv Finca Ara Tuminena sa 4:1. Protivnik u borbi za treće mesto biće mu Makedonac Vitomir Trajkovski, koji je u polufinalu izgubio od Mastroganisa.

Muški kata tim Bara kao drugoplasirani završio je prvi krug takmičenja (36,8), dok je u drugom osvojio treće mesto (37,2) i izborio meč za medalju. Protivnici za medalju biće im sastav Italije.

Pobedu na startu takmičenja u kategoriji preko 68 kilograma upisala je i Vasilisa Bujić protiv Zejne Gabalu iz Turskesa  4:0, dok je u drugom izgubila od Kanađanki Lili Rouz Noli 9:2. Na startu je eliminisan njen klupski drug iz ekipe Bara Nemanja Jovović (preko 84) od Hrvata Jakova Bunjevca.

 

Komentari

Vaš komentar