Nina Radovanović glavni adut Srbije na SP u boksu za dame

SK Fight 10. maj 202210:18 > 13:19
Nina Radovanović
REUTERS/Ueslei Marcelino

Svetsko prvenstvo u boksu za žene počelo je juče u Istabulu, a Srbiju će predstavljati šest bokserki, u konkurenciji 310 takmičarki iz 73 zemlje.

Prvog dana niko od Srpkinje nije ulaziio u ring, a danas će se Snežana Šiljaković, u kategoriji do 48 kilograma, boriti protiv predstavnice Južne Afrike Dile Vujolvethu.

povezane vesti

U četvrtak 12. maja, u hali Bašakšehir u ring će četiri reprezentativke Srbije: olimpijka Nina Radovanović (50 kg) protiv He Su Kang (Južna Koreja), Jelena Zekić (54 kg) protiv Kristin Kruveljer (Francuska), Natalija Šadrina (60 kg) protiv Jeonji Oh (Južna Koreja) i u kategoriji do 66 kg Milena Matović protiv Stefani Pineiro Akuino (Portoriko).

Šesta srpska reprezentaticka Jelena Janićijević, koja je u prvom kolu slobodna, u drugom kolu nastupiće 15. maja protiv pobednice meča Vivijana Beatriz Palensio (Argentina) – Mai Kito (Japan).

Uz reprezentativke Srbije na šampionatu sveta u Turskoj nalaze se i treneri Marko Tubić, Luis Frometa, Bato Venkov, Darko Radovanović i Stefan Hubert.

Svetska bokserska federacija obezbedila je vredne novčane nagrade za osvajače medalje – prvo mesto 100.000 dolara, srebrna medalja donosi 50.000, a obe bronze po 25.000 dolara.

FOTO: BSS
Komentari

Vaš komentar