Nova UFC zvezda posle instant-klasika: Ovo je bio pravi rat!

SK Fight 12. jun 202211:311 komentar
Podeli:
Džoel Pajrou
xSuhaimixAbdullahx via Guliver

Jirži Prohaska je u trećoj UFC borbi postao šampion elitne promocije i to na kakav način – vraćao se iz teških situacija u nekoliko navrata protiv Glovera Tešeire, a u petoj rundi ga je „ugušio“ i osvojio pojas. Posle pobede u fantastičnom meču izjavio je da nije zadovoljan nastupom, ali da se nije predavao.

UFC 275 mogli ste da pratite u direktnom prenosu na kanalu SK Fight.

Prekid je došao u pravi čas za Čeha jer se bližio porazu: u trenutku prekida jedan sudija je bodovao 39:37 za Tešeiru, a dvojica 38:37 za iskusnog Brazilca.

Izveštaj sa UFC 275:

Posle meča Prohaska je dobio pitanje da li je mislio da može da trijumfuje „sabmišnom“.

„Nisam razmišljao, o takvim stvarim ja i bolje ne misliti tokom borbe. Žao mi je zbog svojih navijača, trebalo je da im pružim bolji nastup. Biću bolji idući put. Bio je ovo pravi rat, a Glover je istinski ratnik. Zbog toga mi se on i dopada. Pogađao me je snažnim udarcima u telo i ostao sam bez vazduha. Na kraju sam u potpunosti ostao ‘bez gasa’“, izjavio je 29-godišnji Jirži Prohaska, prvi UFC šampion u istoriji Češke.

„Ja sam uvek spreman da idem do kraja, ma koliko bio umoran, zato sam i pobedio“, kazao je Prohaska, koji u profesionalnim borbama ima skor od 29 pobeda (25 KO, 3 sabmišna) i tri poraza.

„Dao sam sve što sam u sebi imao. Sa štitom ili na njemu“, kazao je Glover Tešeira.

Ostaje da se vidi ko će biti novi izazivač u kategoriji do 93 kilograma – jedna od opcija je da Tešeira dobije revanš, druga je da šansu ponovo dobije nekadašnji prvak Jan Blahovič, a odlične rezultate beleži i ruski predstavnik Magomed Ankalajev.

Srbin Aleksandar Rakić sigurno bi se našao u ovom razgovoru, čak bi bio i vrlo izvestan izazivač, ali je 14. maja u meču sa Blahovičem doživeo povredu kolena, posle koje je operisan i trenutno se oporavlja.

Komentari

Vaš komentar