„Oliveira je opasniji od Mahačeva!“

Podeli:
Čarls Oliveira
xTaidghxBarronx via Guliver

Australijski MMA borac Aleksander Volkanovski dominira perolakom kategorijom (do 66 kg) elitne promocije UFC – pošto je svrgnuo sa trona fantastičnog Maksa Holoveja, lako izlazi na kraj sa izazivačima. Zbog toga mnogi smatraju da bi naredni veliki izazov za borca makedonskog porekla mogao da bude prelazak u laku diviziju (do 70 kg), gde bi ga čekala neka velika imena.

Laka kategorija trenutno nema šampiona – to je bio Brazilac Čarls Oliveira, koji se nalazi u impresivnoj seriji od 11 pobeda, ali je meč sa Džastinom Gejdžijem bio previše težak na merenju, pa mu je pojas oduzet.

UFC:

O potencijalnim protivnicima za „Volka“, ukoliko odluči da se oproba u kategoriji „iznad“, govorio je i njegov dugogodišnji trener Judžin Bermen, jedan od osnivača izuzetno uspešnog kluba „Siti kikboksing“ sa Novog Zelanda.

„Mislim da je Oliveira teži rival za Volkanovskog od Mahačeva. Naravno, sve zavisi od situacije, ali mislim da je Brazilac kompletniji, da je teže izaći na kraj sa svim što on nudi. Mislim da Mahačev ima neke stvari na kojima još treba da radi, naročito u stend-apu. Sa njim je sličan slučaj kao sa njegovim zemljakom Habibom Nurmagomedovom – ne radi mnogo stvari, ali ono što radi, radi na najvišem mogućem nivou. Ne sumnjam da će se Volkanovski dobro snaći u višoj kategoriji“, izjavio je Judžin Bermen za podkast „Sabmišn Radio“.

Islam Mahačev je takođe u fantastičnoj seriji – pobedio je u poslednjih deset mečeva, 11 od 12 od dolaska u UFC.

Aleksander Volkanovski (33) je rođen u gradiću Šelharbor, država Novi južni Vels. Otac mu je iz makedonskog sela Beranci, a majka mu je Grkinja. U profesoinalnim MMA borbama ima 24 pobede (12 KO, 3 sabmišna) i 1 poraz. U seriji je od 21 trijumfa, a od dolaska u UFC slavio je na svih 11 borbi.

Komentari

Vaš komentar