Oliveira o Mahačevu: Arogantan je, to će ga ubiti

SK Fight 8. avg 202216:499 komentara
Podeli:
Čarls Oliveira
xTaidghxBarronx via Guliver

Najkvalitetnija divizija u elitnoj promociji UFC već neko vreme je laka kategorija (do 70 kg), a u njenom vrhu su se od povlačenja Habiba Nurmagomedova izdvojila dvojica boraca – doskorašnji šampion Čarls Oliveira iz Brazila i ruski borac Islam Mahačev.

Upravo će se njih dvojica boriti za upražnjeni naslov prvaka lake kategorije – Oliveira je izgubio pojas pre borbe sa Džastinom Gejdžijem jer nije zadovoljio težinu na merenju. Tako je „Du Bronks“ ostao bez statusa šampiona, iako je pobedio.

UFC:

UFC je očekivano odlučio da dvojica boraca sa najdužim serijama pobeda u diviziji 22. oktobra u Abu Dabiju na priredbi UFC 280 odluče o tome ko će biti novi prvak.

Oliveira je imapo šta da poruči narednom rivalu u susret njihovoj velikoj borbi.

„Reći ću jednu stvar – arogantni su i to će ih ubiti. Arogantni su i Islam i njegov menadžer Ali Abdelaziz i bivši borci iz tog kluba. Niko me neće udariti jače od toga kako me je život udario. Ja sam već u životu pobedio bolest srca, imao sam reumatizam u kostima zbog kojeg mi je čak i doktor rekao da neću moći da se borim. Dolazim kod vas kući da se borim, a vi samo vređate. Uvek sam vas sve poštovao, ali bolje da sada obratite pažnju nego posle da plačete. To je sve što imam da kažem“, rekao je Čarls Oliveira.

U profesionalnoj karijeri Oliveira ima skor od 33 pobede (9 nokauta, 21 sabmišn) i 8 poraza, a aktuelni je rekorder UFC po broju pobeda prekidom (19) i pobeda sabmišnom (16). Član elitne promocije je od 2010. godine.

Borac iz Rusije takođe ima neverovatan niz pobeda – slavio je u prethodnih deset susreta. Prethodni boravak u UFC „oktagonu“ Dagestanac je imao u febraru, kada je lako u prvoj rundi na predaju primorao Bobija Grina.

Mahačev od detinjstva trenira sa Habibom Nurmagomedovom, čovekom koji je u prošlosti držao ovaj pojas, a mnogi u Mahačevu vide naslednika čuvenog „Orla“, neporaženog borca koji se 2020. oprostio od UFC.

Komentari

Vaš komentar