Opasna ekipa: Nikola, Mario, Jelena, Vladimir, Biserka…

Podeli:
KSCG

Nikola Malović, Mario Hodžić i Jelena Maksimović najbolji su karatisti Crne Gore u seniorskoj konkurenciji, u borbama, a Vladimir Mijač i Biserka Radulović u katama, u tradicionalnom izboru Karate saveza.

Nikola Malović i Mario Hodžić članovi su muške ekipe u borbama koja je na Evropskom prvenstvu u Poreču osvojila srebrnu medalju. Hodžić je bio petoplasirani na kontinentalnom šampionatu u Poreču, dok Malović ima bronzanu medalju sa Balkanskog  šampionata i zlatnu sa prvenstva malih zemalja Evrope.

Mario Hodžić, Nikola Malović
Foto: KSCG

Jelena Maksimović, koja je i prošle godine bila najbolja, osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Poreču. Vladimir Mijač i Biserka Radulović, koji su i prošle sezone bili najbolji, ove sezone bili su učesnici šampionata Evrope i sveta.

Jelena Maksimović
Jelena Maksimović

Biserka Radulović je nastup u katama na 56. Evropskom prvenstvu u Poreču završila u trećem, a Mijač u drugom krugu takmičenja. Na šampionatu sveta nastup su završili u prvom krugu takmičenja.

KSCG

Najbolji mladi karatisti u borbama su Emre Saljiu, Helena Backović i Milena Jovanović, a u katama Filip Bakić, Kenan Nikočević i Mila Mraković. Najbolji klub u 20021. godine je Omladinac, a iz tog kluba dolazi i najbolji trener Žarko Raković.

Karate klub Omladinac

Specijalna priznanja uručena su osvajačima srebrne medalje na seniorskom prvenstvu Evrope: Mario Hodžić, Nenad Dulović, Nikola Malović, Predrag Smolović, Andrija Fatić i Balša Miličković, kao i članicama ženske ekipe u borbama, petoplasiranoj na Svetskom prvenstvu u Dubaiju – Marini Raković, Vasilisi Bujić, Mileni Jovanović i Kseniji Rajović.

Komentari

Vaš komentar