„Parker – Hrgović, pa ko pobedi sa Usikom“

SK Fight 23. dec 202117:261 komentar
Podeli:
Filip Hrgović
Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire Icon Sportswire via AP Images via Guliver

Novozelandski teškaš Džozef Parker ostvario je pobedu nad iskusnim Britancem Derekom Čisorom i uticajni promoter „Mečrum boksinga“ Edi Hern izjavio je da oseća da bi Parker mogao da dobije još jednu priliku da se bori za svetsku titulu. Protivnik u „eliminatoru“, meču koji određuje ko će biti naredni izazivač, mogao bi po Hernovim rečima da bude Zagrepčanin Filip Hrgović.

Filip „El Animal“ Hrgović (29) ima 14 pobeda u 14 profesionalnih borbi, od čega 12 nokautom. Hrvat je poslednji put u ringu bio u decembru kada je nokautom u trećoj rundi tehničkim nokautom porazio Nemca rođenog u Srbiji – Emira Ahmatovića.

Povezano:

Mislim da je posle druge pobede nad Čisorom jasno da je Parker zaslužio novu priliku da se bori za svetske titule. Možda bi ‘eliminator’ sa Filipom Hrgovićem za IBF svetsku titulu, koju trenutno drži Aleksandar Usik, bio dobro rešenje. Pre toga će morati dobro da se odmori jer je na sjajan način završio 2021. godinu. Na listi IBF izazivača Hrgović je četvrti, a Parker treći“, rekao je Edi Hern.

Treba nalgasiti da će IBF titulu u teškoj kategoriji, kao i pojaseve u WBA i WBO verzijama, Ukrajinac Aleksandar Usik braniti na proleće u revanšu protiv Entonija Džošue.

Džozef Parker u profesionalnoj karijeri ma 30 pobeda (21 KO) i 2 poraza – jedan od Entonija Džošue 2018. godine, kada se borio za svetske titule, a drugi u duelu sa Dilijanom Vajtom. Trenutno je u seriji od šest pobeda, a zanimljivo je da je još 2012. godine trijumfovao na „Beogradskom pobedniku“.

Komentari

Vaš komentar