„Penzioner“ Fjuri: Objavio ime rivala, da li je ozbiljan?

Podeli:
Tajson Fjuri
REUTERS/Steve Marcus

Britanski bokser Tajson Fjuri, svetski šampion teške kategorije u WBC verziji, objavio je na društvenim mrežama da se vraća iz penzije u koju je malo ko verovao. „Kralj Cigana“ je obznanio i borca sa kojim bi želeo da ima naredni meč – u pitanju je bokser kojeg je već dvaput lako pobedio u prošlosti, veteran Derek Čisora.

Američki ESPN navodi da dogovor dve strane još nije postignut, ali da se razgovara o terminu krajem decembra, a kao lokacija se spominje „Prinsipaliti“ stadion u Kardifu.

O Fjuriju:

Fjuri (33) je objavio da ide u penziju pre svoje prethodne borbe – nokauta u duelu sa Britancem Dilijanom Vajtom, ali malo ko je zaista poverovao u to da se 206 centimetara visoki bokser iz Mančestera neće vratiti u ring.

„Bežiš, Derek, od našeg meča. Vraćam se kako bih bio prvi bokser u teškoj kategoriji koji ima dve trilogije“, izjavio je Tajson Fjuri, iako je, primera radi, Muhamed Ali odradio po tri meča sa Džoom Frejzerom i Kenom Nortonom.

Mnogi su se ponadali da ćemo konačno videti borbu za ujedinjenje svih relevantnih pojasa u teškoj kategoriji profesionalnog boksa kada su se pojavile informacije da je došlo do kontakta predstavnika Fjurija i Aleksandra Usika. Ipak, posle ove Fjurijeve objave deluje da će neprikosnoveni šampion teške kategorije morati još da se sačeka. Poslednji apsolutni „kralj“ teškaša bio je Lenoks Luis krajem 20. veka.

Fjuri (32-0-1, 23 KO) je Čisoru pobedio 2011. godine jednoglasnom odlukom sudija, a potom tri godine kasnije ga je savladao kada „Rat“ nije mogao da nastavi borbu posle deset rundi. Veoma je čudno da će se organizovati trilogija pošto je u prve dve borbe bilo veoma jasno ko je bolji takmičar.

Derek Čisora (38) je u ringu poslednji put bio prethodnog meseca kada je podeljenom odlukom sudija pobedio Bugarina Kubrata Puleva, a pre toga je imao tri poraza. U karijeri ima skor 33-1, uz 23 nokauta.

„Kralju Cigana“, dakle, nisu strane trilogije – u tri navrata je u ring ulazio i sa Diontejom Vajlerom – u prvom meču je remizirao sa „Bronzanim bombarderom“, a potom ga je dvaput nokautirao.

Komentari

Vaš komentar