Pobeda na način koji do sada nije zabležen u UFC (VIDEO)

SK Fight 24. apr 202211:313 komentara
Podeli:
Džesika Andraž
AP Photo/John Locher via Guliver

U noći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu u „Ejpeks centru“ u Las Vegasu održana je još jedna „UFC Fight Night“ priredba, a u glavnoj borbi večeri imali smo priliku da vidimo okršaj dve Brazilke u slamka kategoriji (do 52 kg). Nekadašnja prvakinja Džesika Andraž naterala je sunarodnicu Amandu Lemos na predaju u prvoj rundi na način koji do sada nije viđen u UFC.

UFC:

Ovaj zahvat zvanično je zaveden kao „standing arm-triangle choke“ – gušenje trouglom rukom, i to dok su protivnice stajale.

To je druga pobeda zaredom za Andraž, koja u profesionalnim borbama sada ima skor od 23 pobede (9 KO, 8 sabmišna) i 9 poraza. Lemos je poražena prvi put od UFC debija 2017. godine i skor u karijeri joj je 11 pobeda (7 KO, 2 sabmišna), 2 poraza i 1 remi.

Bio je ovo povratak za Andraž u slamka kategoriju, pošto je prethodne tri borbe imala u diviziji do 57 kilograma.

U „sunaslovnoj borbi“ Klaudio Pueljes je polugom na kolenu naterao UFC veterana Kleja Gvidu na predaju u prvoj rundi.

U ostalim borbama glavnog programa Mejsi Barber je u muva kategoriji (57 kg) jednoglasnom odlukom sudija pobedila Montanu de la Rosu, Šarl Žurden je „giljotinom“ na predaju primorao Landa Vanatu u prvoj rundi, a na isti način, takođe u prvoj rundi, Mark-Andre Bario je savladao Džordana Rajta.

UFC priredbe pratite u direktnim prenosima na kanalu SK Fight.

Komentari

Vaš komentar