„Pokidao ligamente pre 20 dana, nisam hteo da odložim borbu“

SK Fight 23. jan. 202217:33 > 25. jan. 2022 19:522 komentara
Podeli:
Francis Ngannou
xDaltonxHammx via Guliver

Kamerunski MMA borac Fransis Enganu odbranio je pojas UFC šampiona teške kategorije u noći između subote i nedelje – on je jednoglasnom odlukom sudija posle pet rundi bio bolji od Francuza Sirila Gana u meču koji definitivno nije imao očekivani tok.

Očekivalo da se da će Enganu tražiti nokaut, ali je na kraju do pobede došao rušenjima i kontrolom u parteru u poslednje tri runde. Iskoristio je impozantnu fizičku snagu i neutralisao tehničke prednosti rivala.

UFC 270:

„Bilo je ovo neverovatno putovanje – bilo je ovo užasno teških deset meseci. Pre tri nedelje sam povredio koleno, potpuno sam pokidao medijalni ligament, a povredio sam i prednji ukršteni. Razmišljao sam da odložim borbu, ali nisam mogao da vidim sebe kako se povlačim. U ovakvim trenucima treba da dokažem zašto sam šampion. Ne spavajte, ne potcenjujte me, ja vredno radim svakog dana. Rezultat pregleda magnetnom rezonancom je bio zastrašujući samo su mi dva ligamenta držala nogu. Oslanjao sam se na mišiće kvadricepsa“, izjavio je posle meča 35-godišnji Fransis Enganu, koji sada u profesionalnim MMA borbama ima skor 17-3 (12 KO, 4 sabmišna).

Bila je ovo poslednja borba Enganuovog ugovora sa UFC, a budući da je imao nesuglasica sa rukovodstvom organizacije u prethodnoj godini, nije nemoguće i da ode u neku drugu promociju. Prethodnih nedelja mnogo se govorilo o njegovom boks-meču sa WBC prvakom sveta teške kategorije Tajsonom Fjurijem, ali sve je i dalje na nivou spekulacija.

Povodom borbe za pojas prvaka teške kategorije očekivano se oglasio i Džon Džons, dugogodišnji kralj poluteškaša (do 93 kg), koji je već neko vreme „na pauzi“ i planira da se u UFC vrati kao teškaš. Nije bio zadovoljan kvalitetom prikazanim u glavnoj borbi priredbe u Anahajmu.

„Ako je ovo vrhnac teške kategorije, mislim da ću poobarati neke rekorde. Mada, možda samo budem i uživao u penziji“, tvitovao je „Bouns“.

Komentari

Vaš komentar