Povratak publike: UFC 261 u junu pred punom halom

Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Veliku vest za MMA, ali i za celokupan američki sport, objavila je promocija UFC – priredba UFC 241 održaće se 24. aprila u hali u Džeksonvilu na Floridi pred punim kapacitetom gledalaca – 15 hiljada. Vest je potvrdio prvi čovek organizacije Dejna Vajt.

Navijače u Džeksonvilu očekuje bogat „fajt kard“ i čak tri meča za titulu šampiona.

UFC:

U glavnoj borbi večeri sastaće se aktuelni prvak Kamaru Usman i izazivač Horhe Masvidal i odlučivaće o tome ko će biti vladar velter kategorije (do 77 kg). Dvojica boraca su već imala duel prethodnog leta u Abu Dabiju, a tada je Masvidal lako poražen sudijskom odlukom posle pet rundi. Međutim, „Gejmbred“ je okršaj prihvatio samo šest dana ranije, pa su mnogi govorili da nije imao vremena da se pripremi.

Borbe za titulu vodiće se i u dve ženske divizije. U slamka kategoriji (do 51 kg) Kineskinja Vajli Dženg se vraća u UFC oktagon posle više od jedne godine i „rata“ za pamćenje protiv Joane Jendžejčik. Protivnica će joj biti bivša šampionka Rouz Namajunas.

U ženskoj muva kategoriji (do 57 kg) sastaju se dominantna šampionka Valentina Ševčenko iz Kirgistana i izazivačica iz Brazila Džesika Andraž.

Biće tu i duel Juraje Hola i Krisa Vajdmana u srednjoj kategoriji (do 84 kg), ali i mnogi drugi koji će naknadno biti potvrđeni.

 

 

Komentari

Vaš komentar