Povratak Ruiza: Bio u nokdaunu, ali ipak lako slavio

Andy Ruiz Jr
Harry How/Getty Images

Nekadašnji prvak sveta u teškoj kategoriji u tri verzije Endi Ruiz Junior uspešno se vratio u ring posle jednoipogodišnje pauze – jednoglasnom sudijskom odlukom pobedio je Meksikanca Krisa Areolu, iako je veteran u drugoj rundi u nokdaun bacio Amerikanca meksičkog porekla.

Meč je održan u Karsonu u Kaliforniji, a sudije su ubedljivo bodovale za „Uništitelja“ – 118:109, 118:109 i 117:110.

Boks:

Krizna situacija za Ruiza ipak nije bila toliko ozbiljna jer nokdaun nije bio težak – Ruiz je tek kolenom dodirnuo pod ringa i ubrzo se podigao na noge, a posle je demonstrirao nadmoćnu tehniku u odnosu na rivala i daleko bolju fizičku pripremljenost u odnosu na drugi meč sa Entonijem Džošuom.

Ruiz posle ove pobede ima skor 34-2 (22 KO) i nada se da će u budućnosti ponovo dobiti priliku da se ponovo bori za svetske titule.

Areola je veteran i udara veoma jako. Međutim, ja sam znao šta moram da uradim. Znate, ja sam došao sa samog dna i znam kako je to kada morate da prevazilazite prepreke“, izjavio je Endi Ruiz Junior.

Sa druge strane, Areola, nekadašnji izazivač za svetske titule, bio je veoma nezadovoljan sudijskom odlukom i činjenicom da su mu sudije dolelile tek dve ili tri runde.

Komentari

Vaš komentar