Povukao se akter po mnogima najbolje MMA borbe u istoriji

Podeli:
Rori Mekdonald
REUTERS/Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Kanadski MMA borac Rori Mekdonald objavio je posle poraza koji je doživeo prethodnog vikenda u promociji PFL da završava bogatu karijeru, koja će se najviše pamtiti pod sjajnim borbama koje je pružao u elitnoj organizaciji UFC.

UFC priredbe pratite u direktnim prenosima na kanalu SK Fight.

„Crveni kralj“ je ljubiteljima mešovitih borilačkih veština pružio mnoge uzbudljive nastupe, ali posebno se izdvaja njegov revanš-meč sa Robijem Lolerom iz 2015. godine, u kojem je odlučivalo o šampionu velter kategorije (do 77 kg).

UFC:

Mekdonald je tada poražen tehničkim nokautom u petoj rundi „rata“, a mnogi do danas smatraju tu borbu najuzbudljivijom u istoriji okršaja za UFC titulu.

Deo UFC bio je od 2010. do 2016. godine, a zabeležio je pobede nad mnogim velikim imenima, uključujući Nejta Dijaza, Bi-Džeja Pena, Demijana Maju i Tajrona Vudlija.

U profesionalnom „kavezu“ ostvario je 23 pobede (7 KO, 9 sabmišna) i 10 poraza (4 KO). U smiraj karijere bio je član PFL rostera, a poražen je u četiri od poslednjih pet borbi.

„Došlo je vreme da zauvek odložim rukavice. Zahvalan sam na svemu što mi je pružio ovaj sport i drago mi je što sam na tom putu upozano mnoge ljude. Počeo sam da se bavim MMA kao 14-godišnji klinac i prvog dana sam znao da želim time da se bavim. To mi je dalo nadu da mogu da imam bolji život. Mogu da kažem da me je sport MMA spasao“, objavio je Rori Mekdonald na društvenim mrežama.

Komentari

Vaš komentar