Poznata nova rivalka: Rouz brani pojas na UFC 274

Rouz Namajunas
xDavidxPerezx via Guliver

Sedmog maja u Finiksu će se održati velika MMA priredba UFC 274, a sada znamko ko će se sastati i u sunaslovnoj borbi, tzv. „co-main event“ duelu. U okršaju za naslov prvakinje slamka divizije (do 52 kg) šampionka Rouz Namajunas braniće pojas protiv Karle Esparze.

UFC:

Esparza (34) se nalazi u seriji od pet pobeda (Žandiroba, Graso, Voterson, Rodriges, Sijaonan) i bilo je više nego jasno da će ona biti sledeća protivnica šampionki. U profesionalnim MMA mečevima ima skor od 18 pobeda (4 KO, 4 sabmišna) i 6 poraza.

Zanimljivo je da će ovo biti revanš – Esparza i Namajunas su se borile za titulu u UFC slamka diviziji kada je ona uvedena 2014. godine. Esparza je tada gušenjem na predaju naterala Namajunas u trećoj rundi.

Namajunas je u 2021. godini došla do titule pobedivši Kineskinju Vajli Ženg, a potom ju je protiv iste rivalke i odbranila u poslednjem boravku u UFC oktagonu u novembru prethodne godine.

U glavnoj borbi UFC 274 odlučivaće se o šampionu lake kategorije (do 70 kg) kod muškaraca – Čarls Oliveira će braniti pojas protiv Džastina Gejdžija, a još neke borbe koje su trenutno zakazane za sedmi maj su:

Majkl Čendler – Toni Ferguson (laka, do 70 kg);

Maurisio „Šogun“ Rua – Ovans Sen Pru (poluteška, do 93 kg);

Donald Serouni – Džo Lozon (laka, do 70 kg)…

UFC priredbe gledajte u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba.

Komentari

Vaš komentar