Prašović vs. Čembrlen za IBF titulu i borbu za svetski tron

Reuters/Andrew Couldridge

Crnogorski profesionalni bokser Dilan Prašović boriće se 10. decembra u Londonu protiv Ajzaka Čembrlena za upražnjenu internacionalnu titulu u kruzer kategoriji, verzija IBF.

Britanac, Ajzak Čembrlen u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, kao i Dilan Prašović, ima samo jedan poraz i to od Lorensa Okolija, aktuelnog šampiona sveta u kruzer kategoriji. Čembrlen je poražen od Okolija 2018. godine.

Podsećanja radi, fenomemalno Lorens Okoli je 25. septembra pobedio Dilana Prašovića na stadionu Totenhema. Slavio je prekidom i odbranio WBO tron, a nedugo zatim Aleksandar Usik je savladao Entonija Džošuu u glavnoj borbi večeri, te osvojio četiri svetske titule – WBA, WBO, IBF i IBO.

Meč koji sledi je planiran da traje 12 rundi. Dilan se prilično brzo vraća u ring, posle poraza od Okolija, Čembrlen je daleko svežiji uoči borbe koja sledi.

Privatna arhiva

Pobednik meča, dobiće priliku da se bori za svetski tron, a to je i razlog zbog čega je mladi Novljanin odlučio da ponovo uđe u ring, jer je njegov san, pomenuta titula prvaka sveta.

Borba je projektovana kao glavni meč večeri, dok će se u uvodnoj borbi, boriti do sada neporaženi Aron Mekkin iz Republike Irske, protiv Meksikanca Karlosa Galjega.

Komentari

Vaš komentar