„Priznajem, mislio sam da će ga pobediti i Kličko i Vajlder“

Podeli:
Al Bello/Getty Images

Oči bokserske javnosti u 2021. godini uprte su na sve izvesniji duel dvojice britanskih teškaških superzvezda – Tajsona Fjurija i Entonija Džošue. S tim duelom u vezi govorio je i jedan od najuticajnijih bokserskih promotera današnjice Edi Hern, istakavši da ga je iznenadio način na koji je napredovao Tajson Fjuri.

Dva tabora trenutno pregovaraju oko potencijalnog meča, a prema prvim informacijama ciljaće jun ili jul za održavanje velikog spektakla.

Neću vas lagati – nisam mislio da će Fjuri ikada stići do ovog nivoa. Apsolutno je dokazao nismo u pravu – ni ja ni svi ostali. Niko mu nije davao šanse da pobedi protiv Vladimira Klička, ali on je uspeo. Mislio sam da će ga Diontej Vajlder nokautirati, i to dvaput. Zbog toga Fjuri zaslužuje veliko poštovanje”, izjavio je promotoer Edi Hern.

Ipak, ne mislim da će pobediti Entonija Džošuu. Čeka nas fantastičan meč, neverovatan je način na koji se sve složilo. Ako sve bude kako treba, biće to najveća borba svih vremena”, dodao je prvi čovek “Mečrum boksinga”, agencije koja zastupa Entonija Džošuu.

“Kralj Cigana” u profesionalnim mečevima ima skor od 30 pobeda (21 KO) i jednog remija.

Fjuri je vlasnik pojasa svetskog šampiona u verziji WBC, a Džošua je osvojio titule pod regulatornim telima WBA, IBF i WBO. Pobednik njihovog duela postaće prvi neprikosnoveni šampion teške kategorije od Lenoksa Luisa, koji je to ostvario još 1999. godine i nosio to zvanje do aprila 2000. godine. Ipak, termin održavanja ovog spektakularnog okršaja dvojice Britanaca još nije određen.

Komentari

Vaš komentar