„Prognoza meča sa Džošuom? Nisam ja Vanga, znate ko je to?“

SK Fight 17. avg 202210:40 > 10:41
Podeli:
Julian Finney/Getty Images

Svetski šampion teške kategorije u verzijama WBA, WBO i IBF, Ukrajinac Aleksandar Usik u subotu 20. avgusta u Džedi će braniti pojaseve protiv Entonija Džošue.

Povezane vesti

Tridesetpetogodišnji bokser rođen na Krimu jedva čeka da izađe u ring, a duel sa Britancem pripremio je do detalja.

„Od prilike razumem šta će Džošua da učini, ali ne mogu vam sada pričati o detaljima jer on može to da vidi i kaže: ‘Da, učiniću to drugačije.’ Imam još malo vremena do borbe, ali to je to. Mnogo sam uradio zajedno sa timom,“ poručio je Usik.

„Prognoza borbe? Sra***, nisam ja Vanga. Znate li ko je to? Proguglajte.“

Ukrajinac je bio bolji u prvom duelu dvojice rivala u septembru prošle godine i preoteo Džošui titulu prvaka sveta u WBA, WBO i IBF verziji. Usik je u profesionalnoj karijeri ostvario skor od 19 pobeda (13 KO) u isto toliko boravaka u ringu, a prvi je od velikog Ivandera Holifilda koji je posle neprikosnovene svetske titule u kruzeru postao svetski šampion i u najtežoj diviziji.

Britanac će pokušati da u revanšu sa Usikom po treći put u karijeri postane svetski prvak. U karijeri se već jednom uspešno vraćao posle poraza, takođe u ovoj azijskoj državi – tada je u revanšu lako pobedio Endija Ruiza juniora. U profesionalnim mečevima Džošua, koji je poreklom iz Nigerije, ima skor od 24 pobede (22 KO) i 2 poraza.

U jednoj od uvodnih borbi na priredbi u Džedi boksovaće i hvatski teškaš Filip Hrgović – Zagrepčanina čeka dosad najveći test u profesionalnoj karijeri. Protivnik će mu biti Kinez Žang Žilei.

Komentari

Vaš komentar