Radošević pobedio sam sebe, osvojio svetsku WBU titulu

Predrag Radošević

Predrag Radošević su uspešno vratio u profi ring. Radošević je u Kelnu, posle velike borbe u 12 žestokih rundi, pobedio Hrvata Boška Mišića, pa mu je pripala titula šampiona sveta u federaciji WBU. Ono što je možda i važnije je činjenica da je Radošević pobedio sam sebe, jer je pre meča najavio da će u slučaju poraza, definitivno završiti karijeru.

Duel Radoševića i Mišića bio je glavni meč bokserske revije u Kelnu, a doneo je zaista jakih 12 rundi. Nakon velike borbe i žestoke razmene udaraca, posebno u poslednje dve runde, u kojoj su oba boksera išla na sve ili ništa, Radošević je odlukom sudija slavio na poene i tako prigrabio vredan pojas.

Predrag Radošević

Radošević se tako na pravi način vratio u ring nakon skoro tri godine, jer je pretodni meč meč imao upravo u Nemačkoj protiv Isama Asabova u decembru 2109.

Nakon što je u borbi sa Nemcem Džameom Saidijem, na podgoričkom Trgu nezavisnosti, propustio priliku da ujedini evropske titule u verzijama WBO i IBF, sada je uspio da prigrabi vrijedan pojas.

Privatna arhiva

Radošević u profi ringu ima 35. pobeda u 38. mečeva. Jedine poraze doživio je u mečevima za titulu – osim od Saidija u Podgorici, poražen je od Feliksa Šturma u Liverpulu i Lijama Smita u nemačkom Hemelnu.

Komentari

Vaš komentar