Radovanovićeva i Jovanović osvajači 64. Zlatne rukavice

SK Fight 19. dec 202114:20 > 14:51
Nenad Jovanović, Nina Radovanović
foto: BSS

U subotu je u Loznici u hali „Legator“ održano je 64. izdanje takmičenja „Zlatna rukavica“, a nagrade su osvojili srpski reprezentativci – Nenad Jovanović u muškoj i Nina Radovanović u ženskoj konkurenciji. Na ovoj manifestaciju učestvovalo je 90 takmičara, koji su stigli iz 17 zemalja.

U finalnoj borbi Nenad Jovanović je savladao Rusa Sergeja Zubkova, dok je Nina Radovanović u završnici ovog prestižnog takmičenja bila bolja od Zlatislave Čukanove iz Bugarske.

Povezano:

Pehare i izvajane zlatne rukavice su im uručili legendarni boks šampion Mirko Puzović i osvajač bronzane medalje za Srbiju na nedavnom šampionatu sveta u Beogradu Vladimir Mirončikov.

Finalni meč je tekao onako kako sam ja planirala da se odvija, ušla sam dosta fokusirana u odnosu na prethodni meč. U trećoj rundi sam pokazala na kom sam nivou, koliko je rada uloženo i mislim da je ta treća runda prikazala mene u najboljem izdanju. Možda je bilo previše mečeva u ovoj 2021, ali ispisali smo se iz ove sezone onako kako sam zamišljala i ulazimo u sledeću godinu sa dobrim predznanjem i nadamo se medalji na nekom većem takmičenju kao što je EP ili SP. Možete da me smatrate ozbiljnim konkurentom za jednu od medalja sa tih velikih takmičenja koja nam dolaze u 2022. Svi znamo koliko je komplikovano doći do medalje jer zavisi od mnogo faktora, ali sigurno ću biti vrhunski spremna i gledaćete vrhunski boks. To je ono što obećavam, ali verujem i u medalju“, zaključila je za kraj sezone reprezentativka Srbije Nina Radovanović.

Za najboljeg domaćeg boksera proglašen je Sadam Magomedov, a najbolja domaća bokserka je Milena Matović. Najbolji tehničar turnira je Nazif Nazif (Srbija), Andjom Agejev (Rusija) je najbolji strani takmičar, za najborbeniji par proglašeni su Tamir Galanov (Srbija) i Kiren Mekdonald (Engleska). Najbolja tehničarka je Bugarka Melis Jonuzova, najborbeniji ženski par je Milena Matović i Israk Šaib (Alžir), a najbolja strana takmičarka je Alžirka Imane Kelif. Njima su nagrade uručili legende boksa Milivoje Labudović i Fazlija Šaćirović.

Zlatne medalje za Srbiju osvojili su muškarci Omer Ametović, Tikir Galanov, Sejdi Nazif, Nenad Jovanović, Aleksa Marković i Sadam Magomedov, odnosno devojke Nina Radovanović, Sandra Maran, Jelena Zekić, Natalija Šadrina i Milena Matović.

Za najboljeg domaćeg sudiju proglašena je Marija Petković, a najbolji strani strani arbitar je Moldavac Valeri Pastuhov.

Komentari

Vaš komentar