Rouz o momentu koji joj je prelomio karijeru: Plakala sam…

SK Fight 18. feb 202218:18 > 18:19
Rouz Namajunas
xDavidxPerezx via Guliver

Američka MMA borkinja Rouz Namajunas, aktuelna UFC prvakinja slamka kategorije (do 52 kg), imala je tokom profesionalne karijere mnogo uspona i padova, a za medijske partnere UFC govorila je o trenutku koji je preporodio njenu karijeru.

UFC priredbe u direktnim prenosima pratite na kanalima Sport kluba.

Namajunas je u maju 2019. godine izgubila od Brazilke Džesike Andraž, koja ju je u Rio de Žaneiru nokautirala „slemom“ kakav se retko viđa.

Povezano:

„Sigurno je da sam mnogo plakala. Sigurna sam da sam se mnogo sekirala i da se nisam osećala samouvereno. Međutim, bavljenje malim stvarima pomoglo mi je da s vremenom izgradim samopouzdanje. Bilo je trenutaka kada sam razmenjivala poruke sa Dejnom Vajtom. Želela je da se vratim i borim za pojas, i da se borim sa Vajli Ženg, ali jednostavno nisam bila spremna. Na kraju sam došla do faze u kojoj sam rekla ‘Želim prvo da se borim protiv Andraž jer ne mogu da uđem u borbu za titulu, a da ne ispravim tu grešku’. Tako je i bilo“, izjavila je 29-godišnja Rouz Namajunas.

„Na kraju krajeva, to je ono kroz šta ste voljni da prođete. Ako niste spremni da prođete kroz neku patnju, verovatno ćete odustati“, rekla je Amerikanka litvanskog porekla iz Milvokija.

Namajunas u profesionalnim MMA mečevima ima skor od 11 pobeda (2 KO, 5 sabmišna) i 4 poraza. U poslednja dva meča savladala je Kineskinju Vajli Ženg – oduzela joj je šampionski pojas, a potom ga je protiv nje u revanšu i odbranila.

I dalje nije poznato ko će biti naredna izazivačica za titulu protiv koje će se Namajunas boriti, a kao trenutno najizglednija rivalka figurira Amerikanka Karla Esparza.

Komentari

Vaš komentar