Rus odgovara Kličku: Nekad sportista, sad političar – tužno!

SK Fight 6. maj 202212:30 > 13:591 komentar
Podeli:
Dmitrij Bivol
xDonaldxKravitzx via Guliver

Najuspešniji bokser današnjice Saul „Kanelo“ Alvarez će predstojećeg vikenda u Las Vegasu pokušati da se po drugi put u karijeri dokopa jedne od titula svetskog šampiona u poluteškoj kategoriji (do 79 kg) – „napašće“ WBA pojas koji drži ruski predstavnik Dmitrij Bivol. Ipak, zbog države koju predstavlja aktuelni prvak, meč je dobio i publicitet koji nije povezan sa sportom.

Borbu je komentarisao Vladimir Kličko, nekadašnji svetski prvak, a sada veoma istaknuta figura političkog života u Ukrajini, naročito tokom ruske invazije koja je započela u februaru.

Kanelo - Bivol:

„Mislim da borba Kanela i Bivola ne bi trebalo da bude dozvoljena. Svaki prestavnik Rusije treba da bude kažnjen. Na taj način možemo da pokažemo Rusiji da se svet protivi ovom bezumnom ratu”, izjavio je Vladimir Kličko kada je saznao da će se Bivol boriti sa Kanelom za titulu.

Mlađi brat Kličko je u među rezervistima ukrajinske vojske i nalazi se u domovini tokom rata sa Rusijom, a njegov stariji brat Vitalij je gradonačelnik prestonice Kijeva. Obojica su nekadašnji svetski prvaci u teškoj kategoriji.

Dmitrij Bivol
Photo by Christian Petersen/Getty Images

„Uvek sam navijao za Vladimira Klička, voleo sam kako boksuje i bilo mi je drago kada je pobeđivao. On je sportista, treba da zna da su sport i politika dve različite stvari. On je bio sportista, a sada je političar. Tužno je što želi da pomeša sport i politiku“, odgovorio je Dmitrij Bivol Vladimiru Kličku.

Interesantno je da Bivol etnički zapravo nije Rus – rođen je u današnjem Kirgistanu, majka mu je Korejka, otac Moldavac, a u Rusiju se preselio sa 11 godina.

Komentari

Vaš komentar