Sa kim će Hrgović boksovati? Svi ga odbijaju…

Filip Hrgović
xDanielxGoetzhaber via Guliver

Hrvatski bokser Filip Hrgović već dugo se smatra jednim od najvećih imena teške kategorije za naredne godine, ali u poslednjih nekoliko nastupa nije imao dorasle protivnike, pa se mnogi pitaju kada će uslediti velika borba sa dokazanim imenom.

Hrgović je trenutno treći izazivač liste organizacije IBF, ali problem je u tome što nijedan od boksera iz svetskog vrha trenutno nije na raspolaganju da u ring uđe sa „El Animalom“.

Povezano:

Kubanac Luis Ortiz je odbio borbu zbog povrede, Novozelanđanin Džozef Parker je izjavio da meč sa Hrgovićem ne bi bio dovoljno isplativ, Entoni Džošua čeka meč sa prvakom Aleksandrom Usikom, a Džo Džojs je takođe onemogućen povredom, a Agit Kabajel je već zakazao meč sa veteranom Markom Hukom za evropsku titulu.

Frncuz Toni Joka, koji je Hrgovića ostavio bez finala na OI u Rio de Žaneiru 2016. godine, bio je realna opcija, ali je zbog ugovora sa Martinom Bakolom i on bio prinuđen da se povuče.

Obavešteni novinar Den Rafael prenosi da su nekadašnji prvak teške kategorije Endi Ruiz junior i bivši kruzer prvak Murat Gasijev takođe odbili hrvatskog boksera – ukupno je sedam boraca do sada odbilo meč sa Hrgovićem. Poslednja šansa za Hrvata biće Kinez Ženg Žilei i Australijanac Demsi Mekin.

Filip Hrgović (29) osvajač je bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a u profesionalnom ringu nije poražen – ima 14 pobeda u 14 mečeva (12 KO).

Poslednji meč Zagrepčanin je imao u decembru kada je tehničkim nokautom u trećoj rundi porazio Emira Ahmatovića, nemačkog boksera rođenog u Srbiji.

Komentari

Vaš komentar