Sad i zvanično: Rakić protiv bivšeg šampiona 14. maja!

SK Fight 4. apr 202216:547 komentara
Podeli:
Aleksandar Rakić
BB190601SH045 via Guliver

Najbolji srpski MMA borac Aleksandar Rakić imaće najveći ispit u dosadašnjeg toku uspešne karijere – 30-godišnji Bečlija će 14. maja u glavnoj borbi „UFC Fight Night“ priredbe za protivnika imati nekadašnjeg UFC prvaka poluteške kategorije (do 93 kg) Jana Blahoviča.

Borba je prvobitno bila zakazana za 26. mart, ali se Jan Blahovič povredio tokom prirpema za taj duel.

Srpski borci u UFC:

Iza Rakića je duga takmičarska pauza – najmanje njegovom krivicom. UFC mu nije pružao priliku da se bori često koliko bi želeo i dao je prednost Jiržiju Prohaski u drugoj najtežoj diviziji. Rakić je od dolaska u UFC na skoru od 6 pobeda (2 KO) i jednog, krajnje diskutabilnog, poraza od Volkana Ezdemira sudijskom odlukom. U profesionalnim MMA borbama ukupno ima skor 14-2. Poslednji put u oktagonu je bio još u martu 2021. godine kada je posle tri runde jednoglasnom odlukom sudija bio bolji od Tijaga Santosa.

Rakić se za meč sa Blahovičem, kao i za neke prethodne borbe, priprema Zagrebu u „Amerikan top timu“.

Neke druge borbe zakazane za priredbu 14. maja su Jon KucelabaRajan Spen (takođe poluteška), Vivijan AraužoAndrea Li i Frenk KamačoManuel Tores. Međutim, treba očekivati brojne promene na spisku borbi budući da je datum održavanja priredbe još veoma daleko.

Situacija u poluteškoj kategoriji eltine promocije dosta je otvorena posle odlaska Džona Džonsa u tešku kategoriju nakon decenijske dominacije. Upražnjeno mesto prvaka osvojio je Blahovič pobedom nad Dominikom Rejesom, potom je titulu odbranio protiv Izraela Adesanje, ali sada je šampion brazilski veteran Glover Tešeira, koji je prošlog oktobra u Abu Dabiju pobedio Blahoviča i postao prvak.

Prvu odbranu pojasa Tešeira će imati u junu protiv Čeha Jiržija Prohaske, a za očekivati je da priliku da napadne UFC „zlato“ sledeći dobije Rakić, ukoliko bude bolji od Blahoviča.

Iskusni Poljak Blahovič (39) u pro kavezu ima 28 pobeda i 9 poraza, a pre poraza od Tešeire imao je niz od pet trijumfa u UFC.

UFC priredbe pratite u dirketnim prenosima na kanalu SK Fight.

Komentari

Vaš komentar