“Sanjam Olimpijske igre, kadra sam da san pretvorim u javu”

Podeli:
Tekvondo savez Crne Gore

Olimpijske igre su san svakog sportiste, rekla je juniorska vicešampionka sveta u tekvondou Anđela Berišaj, navodeći da će sve podrediti njegovom ostvarenju i plasmanu na najveće svetsko sportsko takmičenje.

Anđela je prošlog vikenda osvojila srebrnu medalju na juniorskom prvenstvu sveta u Sofiji. U finalnom meču kategorije do 68 kilograma, u uzbudljivom i do kraja neizvesnom meču, poražena je od Koreanke Hong Hio Rim (3:4, 5:2 i 7:5).

Anđela Berišaj je do finala i prve svetske medalje za crnogorski tekvondo došla je nakon četiri pobede. Eliminisala je Egipćanku Malik Ahmed (7:5 i 7:4), Jordanku Saru Al Kuran (3:2 i 15:3), reprezentativku Bosne i Hercegovine Mariju Jokić (11:13, 16:2 i 15:6) i u polufinalu Šin i Čun iz Tajpeha (3:4, 5:1 i 12:4).

Tekvondo savez Crne Gore

Berišaj je trenutno vodeća na evropskoj juniorskoj rang listi. Ima kadetsko i juniorsko zlato sa prvenstva Balkana 2021. godine, a ove godine osvojila je srebrnu medalju na Evropskim igrama u Sofiji

„Zadovoljna sam rezultatom i medaljom, pre svega načinom na koji sam do nje došla. U finalu mi je nedostajalo malo sreće. Pružila sam koliko sam mogla“, rekla je Berišaj na konferenciji za novinare, pa nastavila:

„Želim da se plasiram na Olimpijske igre, znam da put nije lak, ali sigurna sam da mogu, da sam kadra da san pretvorim u javu”.

Tekvondo savez Crne Gore

Njen  trener u klubu Nikola Gegaj nije krio zadovoljstvo i ponovo.

„Imali smo dosta petih mesta, neodostajalo je sreće, ali i ulaganja. Stigla je velika medalja i red je da se više ulaže, jer ova generacija to zaslužuje. Nadam se da će glas stići tamo gde treba i da ćemo dobiti podršku. Stigla je medalja, a mislim da smo je odavno zaslužili. Dobro poznajem Anđelu, znam koliko je vredna, kao trener neću se zadovoljiti samo učešćem na Olimpijskim igrama, već želim medalju“, rekao je Gegaj.

Predsednik Tekvondo saveza Predrag Drecun naglasio je da veruje  da će Crna Gora već u Parizu imati predstavnika na Olimpijskim igrama, kada je tekvondo u pitanju.

„Imamo takmičare koji imaju kvalitet za vhunska dostignuža. To je pokazala Anđela, a njeni rezultati za nas nisu iznenađenje. Medalje je osvajala još od pioniskih dana. Nedostajao joj je taj iskorak, koji je napravila u Sofiji“, rekao je Drecun, pa nastavio:

Tekvondo savez Crne Gore

„Mnogo očekujemo i od Zinedina Bećovića, koji je u samom svetskom vrhu i konkurentan je za Olimpijske igre u Parizu. Berišaj je na granici godina, koje bi mogle da ometu njen put za Pariz. Ona je mlada, a već postiže svetski priznate rezultate. Primećena je od najviših članova Svetske tekvondo federacije kao jedna od najperspektivnijih takmičarki sveta“.

Trener reprezentacija Rade Vuletić kazao je Berišaj predvodnik talentovane juniorske generacije u kojoj su još Vasilije Nestorović (do 45), Benan Jusufđokaj (do 48), Mario Vuković (do 59) i Vuk Vuletić (do 73).

Komentari

Vaš komentar