Džošua: Kličko me je učinio šampionom

SK fight vesti 25. okt 201712:10 > 14:05
Podeli:
Richard Heathcote/Getty Images

Svetski šampion u teškoj kategoriji, u verzijama IBF, WBA i IBO Entoni Džošua u pripremama za odbranu IBF titule protiv Karlosa Takama istakao je lični napredak u šampionskom mentalitetu. Prema njegovim rečima, najveća zasluga ide Vladimiru Kličku.

 Džošua, koji je upisao 19 pobeda na isto toliko mečeva, objedinio je tri pojasa u teškoj kategoriji pobedom nad  Kličkom 2016. godine na „Vembliju“ posle 11 rundi. Taj meč smatra prelomnim za svoj rad i razvoj. 

Postao sam šampion zbog svega što sam prošao sa Kličkom. Rob Mekreken me nije trenirao da primam udarce, ali u ringu ne možeš da se kriješ. To si, što si, u tom momentu„, izjavio je 28-godišnji Britanac.

Spomenuti Džošuin trener Mekreken naglašava promene u radnim navikama i profesionalnom pristupu boksera.

Sada još više poštuje profesionalni boks. Još više nego pre borbe sa Kličkom, zna kako je opasno navrhu. Odjavljuje se između borbi i odlazi na trčanje ili u teretaun. To protiv Moline nije radio. Naučio je lekciju i ozbiljno napreduje, bez obzira što je šampion „, dodaje Mekreken.

Objedinjene titule Džošua brani protiv francusko-kamerunskog borca Karlosa Takama. Očekivalo se revanš protiv Klička, međutim Ukrajinac je objavio povlačenje. Čelnici IBF su za novog rivala odredili 36-godišnjeg Bugarina Kubrata Puleva i meč je bio zakazan za 28. avgust u Kardifu. Povreda ramena je onemogućila Puleva da bude spreman za meč, stoga je za zamenu izabran 39-godišnji Takam. 

Stadion „Milenijum“ u Kardifu biće poprište meča, zakazanog za 28. oktobar.

Sve Džošuine dosadašnje pobede su završene nokautom, dok je Takamov skor 35-3-1.

FR