Takam spreman za Džošuu: Da radim drugačije od drugih

SK fight vesti 26. okt 201710:21 > 10:39
Podeli:
Michael Steele, Getty Images

Francuski bokser kamerunskog porekla Karlos Takam ističe da zna "recept" za pobedu nad aktuelnim šampionom teške kategorije Entonijem Džošuom.

Britanski i francuski bokser će se u boriti u subotu u Kardifu, a ulog su Džošuine titule u verzijama WBA (Super), IBF i IBO. 

Takam nije ni trebalo da bude Džošuin izazivač, ali je 16. oktobra „uskočio“ kao zamena za povređenog Bugarina Kubrata Puleva, kome je stradalo rame. 

36-godišnji Francuz je niži od Puleva, ali ne strahuje od iznenadne prilike da se bori za titule u teškoj kategoriji.

„Potrebno je da ‘radim’ na Džošuinom telu koliko i na glavi. Biće veoma bitno i da budem brz. Ako uspem da radim stvari drugačije od ostalih Džošuinih protivnika imam šanse da ga nokautiram“, rekao je Takam

Takam je kao amater predstavljao Kamerun na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine, a u profi karijeri je ostvario 35 pobeda, šest poraza, uz jednu nerešenu borbu. Nokautom je slavio 27 puta, dok u poraze ubraja neuspehe protiv Rusa Aleksandra Povjetkina i Novozelanđanina Džozefa Parkera. 

Entoni Džošua na drugoj strani ima maksimalnih 19 pobeda nokautom, od kojih je najznačanija njegova poslednja nad Vladimirom Kličkom, kada je i došao do tri šampionska pojasa. 

Getty images/Dan Mullan