SP u karateu: Zlato i bronza za Crnu Goru

SK fight vesti 29. okt. 20171:52 > 1:52
Podeli:
KK Omladinac

Crnogorski karatista Bojan Bošković osvojio je zlatnu medalju, dok je Milena Jovanović osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore na Tenerifama. Oboje su članovi Karate kluba Omladinac iz Podgorice.

Kadet podgoričkog Omladinca na putu do finala i zlatne medalje u kategoriji do 70 kilograma eliminisao je Japanca Taikija Kataoku sudijskim izjašnjavanjem, Belorusa Alekseja Filona 8:1, Hasana Arslana iz Turske sudijskim izjašnjavanjem i u polufinalu Ukrajinca Roberta Širojana 2:1. Protivnik u finalu biće mu Brazilac Andre Dos Santoš, a Bojan je slavio posle sudijskog izjašnjavanja, odnosno preglasavanja.

Jovanovićeva je u meču za bronzanu medalju u kategoriji preko 54 kilograma pobedila Azru Betul Ukar 1:0. Ona je u prva dva kola eliminisala Sanju Petkovu iz Bugarske 1:0 i Iman Begić iz Bosne i Hercegovine 3:0, ali je u trećem kolu, poražena od Japanke Sakura Savašima posle sudijskog izjašnjavanja. Savašima je plasmanom u finale povukla u repesaž Milenu Jovanović koja je bila bolja od Rafaele Lopez iz Portugala 3:1, Sofije Galimzjanove iz Kazahstana sa 3:1 i izborila meč za medalju. U kojem je stigla do bronzanog odličja.

U nedelju će na tatami mlađi seniori u borbama Nenad Dulović (do 60), Mario Hodžić (do 67), Nikola Malović (do 75), Vuk Popović (do 84) i Luka Ivanović (preko 84 kilograma). Po mišljenju stručnjaka Crna Gora ima realne izglede da stigne do novih medalja. Glavni aduti su Mario Hodžić i Nenad Dulović. Mario Hodžić je ove godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu i isto odličje za turniru serija A u Salcburgu. Nemanja Dulović je pre dve godine na Svetskom prevenstvu u juniorskoj konkurenciji poražen u borbi za bronzanu medalju.

Šanse da se domognu pobedničkog postolja u zaista paklenoj konkurenciji imaju i Nikola Malović, Vuk Popović i Luka Ivanović.