SP u džudou: Larisa Cerić iz BIH do srebrne medalje

SK fight vesti 12. nov 201720:03 > 20:06
Podeli:
Scott Barbour/Getty Images

Završeno je SP u džudou u otvorenoj kategoriji. Posle dva dana turnira koji je održan u Marakešu u muškoj i ženskoj kategorji, dobili smo nove svetske šampione.

U muškoj konkurenciji 10. titulu svetskog šampiona očekivano je osvojio Francuz Tedi Riner. Najprijatnije iznenađenje muškog dela turnira je bio Toma Nikiforov, Belgijanac koji je uzeo srebrnu medalju.

Njegov uspeh je veliki zbog činjenice da je u otovrenoj kategoriji došao iz svoje do 100 kilograma. U finalnom meču protiv najboljeg džudiste planete i možda u istorji ovog sporta, Toma Nikiforov nije imao skoro nikakve šanse.

Tediju Rineru zlatna medelja je donela i novčanu nagradu od 100.000 evra, dok su srebro i bronza donosili 50, odnosno 25.000 evra. U ženskoj konkurenciji u finalu našle su se prva i druga dužudistkinja sveta iz kategorije plus 78 kilograma. Sara Asahina iz Japana i Larisa Cerić iz BIH u spektakularnom finalnom meču prikazale su sjajan džudo.

Tinejdžerska senzacija iz Japana pokazala je zašto je možda upravo ona novi Tedi Riner u ženskoj konkurenciji. Japanka je savršenom tehnikom ubedljivo savladala Larisu i došla do svog prvog zlata na svetskim šampionatima.

Nove prenose sa IJF tura nastavljamo sledeće nedelje sa Gran Prijem koji će se održati u Hagu, a sezonu 2017. zatvoriće Gren Slem u Tokiju, koji u direktnim prenosima na Sport Klubu gledate od 2. do 4. decembra.