Manuel Čar: Imam devet života, iskoristio sam pet

SK fight vesti 29. nov 201712:39 > 13:42
Podeli:
Lars Baron, Getty Images

Nemački bokser libanskog porekla Manuel Čar vratio se u ring sedam meseci posle dvostruke operacije kuka i osvojio WBA titulu u teškoj kategoriji.

Lars Baron, Getty Images

Čar je sa pet godina kao izbeglica pobegao iz Libana u Nemačku, a boks je počeo da trenira sa 17. i prvu profesionalnu titulu osvojio je 2011.

Malo je reći da nesreće pronalaze Čara. Sa 16 godina dobio je nož u leđa, a 2015. u restoranu je ustreljen četiri puta u stomak. Operacija je trajala celu noć, ali se bokser vratio u ring i nastavio da pobeđuje.

U maju ove godine Libanac je imao dvostruku operaciju kuka i ni  to ga nije sprečilo da se vrati u ring i osvoji novu titulu, protivnik mu je bio Rus Aleksandar Justinov.

Preživeo sam i više nego što jedan život može da podnese, ja sam kao mačka sa devet života. Iskoristio sam pet, moraću nešto da promenim„, našalio se Čar na sve što mu se dogodilo.

U profesionalnoj karijeri imao je 35 borbi od kojih je 17 završio nokautom, a samo četiri je izgubio.Jedan od poraza tehničkim nokautom bio je u borbi za WBC titulu protiv Vitalija Klička 2012. Poraz u Moskvi bio je prvi izgubljeni meč naturalizovanog Nemca, a Kličko se povukao iz ringa kao šampion.

Drugi je Nemac koji je osvojio titulu u teškoj kateroriji posle vladavine Maksa Šmelinga u periodu 1930. – 32.