Stipe Miočić ušao u istoriju UFC

SK fight vesti 21. jan 201812:32 > 12:56
Podeli:
Mike Lawrie, Getty Images

Američki MMA borac hrvatskog porekla Stipe Miočić pobedio je Francuza Fransou Nganua u borbi za pojas u teškoj kategoriji UFC 220, čime je postavio novi rekord UFC po broju uzastopnih odbrana titule.

Miočić je treći put uzastopno odbranio pojas u teškoj kategoriji, čime je istakao kandidaturu za najboljeg u istoriji UFC divizije.

„Večeras je bio Stipeov šou. Nije se radilo o njemu. Bilo je ovo moje veče, jer sam ja šampion. Ja sam oborio rekord, ja sam najbolji“, rekao je Miočić posle jednoglasne odluke sudija u TD Gardenu u Bostonu. 

Francuz kamerunskih korena Nganu je krenuo ofanzivnije na startu borbe, ali je vrlo brzo stigao odgovor Miočića, koji je iskustvom napadao do kraja svih pet rundi, posle čega su sudije donele konačnu odluku. 

Sada se očekuje i da se Miočić u oktagonu nađe sa još jednim UFC šampionom Danijelom Kormijerom, ali momak rođen pre 35 godina u Ohaju nije želeo da daje neke prognoze. 

„Trenutno me to ne zanima. Tek što sam pre 45 minuta završio borbu, a pre toga sam se borio 25 minuta protiv jednog opakog tipa. Ne zanima me šta se događa. Samo želim da odem kući, da pomazim psa i da provodim vreme sa suprugom“, rekao je Miočić koji u karijeri u MMA ima 18 pobeda (13 nokautom) i dva poraza.