Džošua: „Boks je veći nego ikada“ Parker: „Idemo u rat“

SK fight vesti 29. mar 201816:43 > 21:17
Podeli:
Bryn Lennon, Getty Images

Skoro popunjena Nacionalna koncertna hala u Kardifu bila je uvod u spektakl koji se očekuje u subotu kad će pred 80.000 navijača u glavnoj borbi Džošua i Parker oboriti rekord posećenosti koji je 2017. postavljen kad je Džošua odbarnio titulu protiv Karlosa Takama.

Boks je jači nego ikada, ovo je zlatna era boksa i drago mi je što sam deo nje. Dobra vest je što Parker želi rat. U boksu, sve što vam je potrebno je jaka brada i precizna ruka, ali radio sam na finesama, tehnici. Nadam se da će Parker pasti u moje zamke jer sam mu pripremio i neke ‚strujne udare‘. Da, spreman sam na rat i nadam se krvi, znoju i zdravicama u mom uglu“, najavio je Džožua.

Britanac brani super WBA, IBF i IBO titule, posle zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i 20 profesionalnih borbi koje je završio nokautom spreman je da i 21. put pošalje protivnika na pod.

Verujem u sebe, fokusiran sam i razumem da ljudi očekuju vrhunski boks. Nadam se da će me videti kako pobeđujem. Najvažnije je da ste stalno spremni na izazov. U mislima sam još uvek izazivač i ponekad ne želim da vidim pojaseve koje sam osvojio. Sada nemam vremena da dignem noge i da se opustim, u subotu branim tron“.

U drugom uglu Parker brani WBO titulu, posle 24 borbe i isto toliko pobeda Novozelanđanin dolazi u Kardif gde ga čeka neverovatna atomsfera.

Justin Setterfield/Getty Images

Od kako smo došli dočekali su nas prijateljski, očekujem dobro i fer navijanje. Džošua ima mnogo navijača, ali ni ja nisam bez podrške. Lepo je videti porodicu i prijatelje ovde, a i kod kuće imam mngo navijača“, veruje Parker navijačima u Velsu.

Naši ragbisti su uvek dobro prolazili u Velsu, pa se nadam da ću nastaviti tradiciju. Svako je drugačiji u pripremama pred meč, osećam da je Džošua napet, da postoji tenzija. Mi smo u timu opušteni, uzbuđen sam pred borbu, ali to je kontrolisana trema“.

Džošua je u aprilu 2017. u 11. rundi tehničkim nokautom savladao Vladimira Klička i IBF tituli dodao super WBA i IBO.

Kličko je veliki borac i šampion koda svi poštujemo, ali Kličko je Kličko. Ja sam savim druga priča. Mlad sam i gladan, spreman sam i jak i vratio sam brzinu i sve to ću pokazati u subotu. Vidimo se uskoro Džošua, idemo u rat!“, dodao je na kraju konferencije Parker.