Džošua čeka izazivača – želje jedno, mogućnosti drugo

SK fight vesti 3. apr 201816:43 > 17:15
Podeli:
Richard Heathcote, Getty Images

Britanski bokser Entoni Džošua je 31. marta savladao Džozefa Parkera i ujedinio WBA, IBF, IBO i WBO titule u teškoj kategoriji. Izazivači se javljaju, ali i organizacije imaju uslove. Ko će biti sledeći Džošuin protivnik?

Iako Džošua želi duel sa Diontejom Vajlderom da bi kolekciji dodao i WBC pojas, bivši WBA šampion Aleksandar Povjetkin koji je tu titulu izgubio od Vladimira Klička prvi je na listi izazivača.

Povjetkin je u predborbi 31. marta u Kardifu savladao Dejvida Prajsa i zadržao interkontinentalni WBA i internacionalni WBO pojas.

Richard Heathcote, Getty Images

Promoter Edi Hirn najavio je da želi da u ringu protiv Povjetkina vidi Dilana Vajta, ali je na Tviteru objavio da je dobio pismo od IBF i da organizacija želi meč između Vajta i Kubrata Puleva. Pobednik duela bio bi zvanični izazivač Džošui za IBF titulu.

Pulev je trebalo da uđe u ring sa Džošuom u oktobru, ali se povukao iz borbe zbog povrede ramena, a Vajt je 2015. izgubio od zemljaka nokautom u sedmoj rundi.

Getty Images/Oliver Hardt

Svet boksa se sve brže kreće, još nije ni počela borba, a već se javljaju izazivači.

Dokaz da nema stajanja je i borba u srednjoj kategoriji zakazana za 5. maj izmeđuGenadija Golovkina i Kanela Alvareza. Meksikanac je privremeno suspendovan zbog dva antidoping testa pozitivna na klenbuterol i dok se čeka sportska komisija Nevade da donese odluku, javljaju se potencijalni protivnici spremni da Golovkinu oduzmu titule.