Marko Gušić za SK: Ponosan sam i tužan istovremeno

SK fight vesti 27. apr 20189:55 > 9:57
Podeli:
Privatna arhiva

Evropsko prvenstvo u džudou počelo je sjajno kada su borci iz Crne Gore u pitanju. Iako još uvek junior Marko Gušić član Akademika iz Nikšića je u kategoriji do 66 kilograma stigao do polufinala.

Marko je na putu ka polufinalu pobedio Indrita Čulhaja iz Albanije, Sergiu Onelika iz Portugalije i Dzmitri Šeršana iz Belorusije. U polufinalu je poražen od Italijana Matea Medvesa, a u borbi za bronzanu medalju je poražen od Izraelca Tala Flikera.

Ispunio sam obećanje. Rekao sam pre početka šampionata Evrope da svim borcima u svojoj kategoriji prepuštam ulogu favorita jer su stariji i iskusniji. Naglasio sam da će svi favoriti morati na tatamiju da me uvere da su bolji. Borio sam se do poslednjeg atoma snage. Da mi je neko pre početka šampionata ponudio polufinale, odmah bih potpisao, ali….” rekao je za Sport Klub Marko Gušić.

Sada su mi osećanja malo pomešana. Oštećen sam u polufinalu protiv borca iz Italije. Trebalo je da budem u finalu, trebalo je da osvojim medalju. Zato su mi osećanja pomešana. Ponosan sam i tužan u isto vreme. Međutim, znam da život ide dalje i da moram da nastavim da se borim. Ostalim momcima iz tima želim puno uspeha u nastavku takmičenja i nadam se da će neko uspeti da stigne do medalje”.

Uspeh Marka Gušića dobija na težini ako se naglasi da je još uvek junior i da je bio daleko najmlađi borac u svojoj kategoriji i da ga ove godine očekuje učešće na Evropskom prvenstvu za juniore. Ugled Crne Gore na Evropskom šampionatu između ostalih braniće i Markov stariji brat Nikola.

Nikola je na prošlom Evropskom šampionatu u Bakuu bio sedmi, a kao cilj pred takmičenje u Tel Avivu je zacrtao borbu za medalje.