EP u džudou: Žreb srušio Nikolu Gušića

SK fight vesti 27. apr 201815:47 > 15:50
Podeli:
Privatna arhiva

Posle sjajnog rezultata koji je ostvario Marko Gušić koji je kao junior u četvrtak stigao do polufinala na Evropskom šampionatu, ali nije uspeo da se dokopa i medalje, usledio je dan za zaborav kada su borci iz Crne Gore u pitanju.

Odmah posle žreba u kategoriji do 73 kilograma bilo je jasno da jednom od aduta Crne Gore, Nikoli Gušiću, starijem bratu pomenutog Marka, treba čudo da preskoči prvo kolo jer je za rivala dobio Italijana Fabia Bazilea koji je na prošlim Olimpijskim igrama osvojio zlatnu medalju. Nikola je pružio dostojan otpor, ali je slavio Bazile.

Nedugo zatim pognute glave je tatami napustio i Srđan Mrvaljević koji je u kategoriji od 81-og kilograma poražen od Gruzijca Natalija Tutalašvilija u prvom kolu.

Arso Milić je u kategoriji do 81-og kilogram pobedio u prvom kolu Vedata Albarjaka iz Turske, ali je u drugom zaustavljen od strane Portugalca Anrija Egutidzea.

Istu sudbinu je doživela i Jovana Petković koja je u prvom kolu kategorije do 70 kilograma pobedila Emili Sok iz Danske, ali je u drugom poražena od Kim Poling iz Holandije.

Loš dan je kompletirao Nikola Gardašević koji je u prvom kolu pomalo neočekivano poražen od Julijana Peatikovskog iz Moldavije. Gardašević se kao i Nikola Gušić borio u kategoriji do 73 kilograma.