Zlatičanin protiv Ramiresa 21. juna u Njujorku

Steve Marcus/Getty Images

Dejan Zlatičanin, uz Mata Parlova jedini bokser sa prostora stare Jugoslavije koji je uspeo da osvoji titulu prvaka sveta u najprestižnijoj WBC verziji, ponovo će u ring 21. juna.

Rival će mu biti Meksikanac Roberto Ramires. Borba će se održati Njujorku. Ramires ima 25 godina i skor 17-2-1. Dolazi iz Tihuane.

Za meč koji sledi Zlatičanin se intenzivno priprema u trenažnom kampu u Los Anđelesu. Zlatičanin je spomenutu WBC titulu u lakoj kategoriji osvojio pobedom nad Frenklinom Mamanijem iz Bolivije. U tom trenutku je bio neporažen u profesionalnom ringu. Imao je skor 22-0. Međutim, titulu je izgubio već u narednom meču kada je “naleteo” na Majkija Garsiju iz SAD.

Zlatičanin je napravio pauzu, a zatim najavio da je spreman da se vrati u ring, da je ponovo dobio žar i da se ponovo u njemu probudio borac. Rekao je da mu je postalo jasno da nije važno koliko jako možeš da udariš, nego koliko udaraca možeš da primiš i nastaviš dalje.

Zlatičanin je takođe naglasio da želi titulu prvaka sveta, a da verzija nije bitna. Prvi meč u ringu posle poraza od Garsije je bio lakši trening za popularnog “Dinamita”. Dejan je nokautirao Evisona Ereru iz Kolumbije u prvoj rundi.

Ljubitelji boksa u Crnoj Gori se nadaju da će Zlatičanin uspeti da pobedi i Roberta Ramiresa iz Meksika, čime bi gotovo sigurno obezbedio meč za titulu prvaka sveta.