MI: Ana Bajić osvojila novo zlato za Srbiju

SK fight vesti 30. jun 201818:37 > 18:39
OKS

Iako u Taragonu nije otišla najjača tekvondo postava sa kojima Srbija raspolaže, medalje nisu izostale. Tekvondo turnir završen je na najlepši mogući način osvajanjem zlatne medalje u režiji Ane Bajić u kategoriji do 67 kilograma.

Tekvondo tim Srbije je u Taragoni osvojio tri medalje. Pored zlatnog odličja do kojeg je stigla Ana Bajić, bronzane medalje su osvojili Miloš Gladović u kategoriji do 58 kilograma i Vanja Stanković u kategoriji do 49 kilograma.

Ana Bajić je na putu ka tronu redom rušila, Lauru Đakomini iz Italije, Nafai Kus iz Turske, a u velikom finalu pobedila je Mari Paul Ble sa 5:1.

Srbija je do sada osvojila 31 medalju (11 zlatnih, 11 srebrnih i 9 bronzanih) a dan još uvek nije završen. Nešto kasnije u finalu na 1.500 metara će trčati Amela Terzić, a prepodne je srebrnu medalju u veslanju osvojio Marko Marjanović.

Pored toga ne treba zaboraviti da medalju već ima vaterpolo reprezentacija Srbije, koja će se u nedelju sa početkom od 14 časova i 20 minuta boriti sa Grčkom za tron.