Kormije: Samo Džonsa da pobedim pre povlačenja…

SK fight vesti 3. nov 20180:22 > 0:27
Podeli:
Sam Wasson/Getty Images

U noći između subote i nedelje po srednjeevropskom vremenu Amerikanac Danijel Kormije brani šampionski pojas u teškoj kategoriji organizacije UFC u meču sa sunarodnikom Derikom Luisom, a na merenju je govorio o svom mestu u istoriji MMA sporta.

Borba će se održati u legendarnom njujorškom Medison Skver Gardenu.

Kormije, koji ima 39 godina, visok je 180 centimetara i težak 106 kilograma, u MMA karijeri u 23 meča ima 21 pobedu (deset nokauta, četiri predaje protivnika), a oba susreta u koja nije pobedio protivnik mu je bio višestruki UFC šampion Džon Džons.

Za moje nasleđe u MMA istoriji bitnije je da do kraja karijere pobedim Džona Džonsa, iako ću u tom slučaju i dalje gubiti od njega 2:1 u ukupnom skoru. I dalje ću pokušavati da ga pobedim. Džons je jedini borac koji je bio bolji od mene i značilo bi mi da ga savladam. Planiram da se povučem početkom sledeće godine, kada budem imao 40 godina i mnogi misle da će mi poslednji protivnik biti Brok Lesnar, ali ja bih više voleo da se oprobam još jednom sa Džonsom„, rekao je Kormije pred borbu sa znatno gabaritnijim 33-godišnjim Luisom.

Sean M. Haffey/Getty Images

Legendarni, ali i veoma problematični Džons, od Kormijea je bio bolji dvaput u karijeri – u januaru 2015. i julu 2017. godine, ali mu je pobeda na drugom duelu poništena jer je koristio nedozvoljena sredstva, kako su kasnije analize pokazale. Džons je zbog tog prestupa kažnjen sa 15 meseci zabrane borbe u UFC.

Poslednji meč u dosadašnjoj karijeri Kormije je imao u julu tekuće godine, kada je osvojio titulu u teškoj kategoriji u UFC u pobedi nad Amerikancem hrvatskog porekla Stipom Miočićem.

Džons i ja nikada nećemo biti prijatelji, nikada nećemo imati srdačne odnose. On je u nekim intervjuima rekao da je srećan zbog moje titule, ali ja ne verujem u to. Ne mora on da bude srećan zbog mene. Najdalje što ću otići u vezi sa njim je da kažem da je dobar borac. On će se krajem godine boriti protiv Gustafsona, ali ako pobedi, a mislim da hoće jer sam se borio sa obojicom, ja se neću radovati zbog njega„, zaključio je Kormije.

Osim MMA karijere, Kormije je bio u uspešan rvač, a kao reprezentativac SAD 2007. godine je na svetskom prvenstvu u Bakuu osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 96 kilograma.