Potvrđeno: 'Cro Cop' debituje u Belatoru u februaru

SK fight vesti 8. dec 201815:57 > 16:03
Podeli:
Gary M. Prior/Getty Images

Legenda MMA sporta Mirko „Cro Cop“ Filipović debitovaće u organizaciji Belator 16. februara u duelu sa sjajnim udaračem Rojem Nelsonom, potvrdio je ESPN.

Filipović, koji trenutno ima niz od devet pobeda, boriće se sa Amerikancem Rojem Nelsonom u Belatoru 217 u Ankasvilu u Konektikatu, a Amerikanac ima 42 godine i u karijeri je zabeležio 23 pobede i 16 poraza.

Povezano

Filipović je u prebogatoj karijeri nastupao u mnogim organizacijama, a najzapaženije rezultate ostvario je u legendarnom Prajdu, u kojem je 2006. godine osvojio Grand Pri. Zajedno sa Vanderlejom Silvom ima najviše mečeva u istoriji Prajda, japanske organizacije koja je u svom zenitu po mišljenju mnogih prevazišla neprikosnoveni UFC. Filipovićeva borba sa Rusom Fjodorom Emalijanenkom smatra se jednom od najvećih u istoriji sporta.

Filipović sada ima 44 godine, a prethodnih godina kao veteran briljira u Rizinu, još jednoj japanskoj organizaciji. Gran pri u teškoj kategoriji Rizina osvojio je 2016. godine.

Filipović se okušao i u UFC, ali nije imao previše uspeha. U MMA karijeri je zabeležio 37 pobeda 11 poraza i dva remija, a u kik-boks karijeri ima 26 pobeda i 8 poraza. Od 2003. do 2008. godine bio je predstavnik u hrvartskom parlamentu.