Kormije: Lako je sa dopingom; JJ: Ogorčen je

SK fight vesti 30. dec 201812:01 > 12:07
Sean M. Haffey/Getty Images

Američki MMA borac Džon Džons vratio se u oktagon nakon godinu i po dana suspenzije zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava pobedom nad Aleksanderom Gustafsonom, a Džonsov ljuti protivnik i prvak u teškoj kategoriji Danijel Kormije imao je šta da kaže o kontroverznom Džonsu.

Džons je to pobede i upražnjenog pojasa prvaka u poluteškoj kategoriji stigao tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Kormije, aktuelni prvak u teško kategoriji bio je doskorašnji prvak u poluteškoj, ali je prelaskom u kategoriju iznad ostavio upražnjen šampionski pojas, koji je u noći između subote i nedelje povrataio Džons.

Kormije i Džons su se u karijeri sastavli dvaput – prvi put je slavio Džons jednoglasnom odlukom sudija 2015. godine, a drugi put 2017. ponovo je pobednik bio Džons, ali je naknadno meč proglašen nevažećim zbog toga što je Džons bio pozitivan na neke nedozvoljene supstance. Bila su to jedina dva meča u Kormijeovoj karijeri u kojima nije slavio.

Džons je pre meča sa Gustafsonom ponovo bio pozitivan na nedozovljenu supstancu turinabol, zbog koje je kažnjen i 2017. godine, a ostalo je do kraja nejasno da li se opet dopinovao ili je to ostatak korišćenja iz prethodne godine, budući da su tragovi turinabola mogli da se izraze u pikogramima, trilionitim delovima grama. Meč je ipak dozovljen, a premešten je iz Las Vegasa u Inglvud u Kaliforniji.

Kormije, koji ima 39 godina, nalazi se pred penzionisanjem, kako je i sam više puta naglasio, a mnogi bi želeli da vide njegov poslednji okršaj sa Džonsom pred odlazak u penziju. Kormije je više puta kritikovao Džonsa zbog kršenja antidoping pravila, a to je učinio i nakon njegove pobede nad Gustafsonom:

S***e, pa naravno da će da pobedi! Čovek ima prednost ju startu svaki put“, napisao je na Tviteru Kormije aludirajući na Džonsov doping.

Kormije je pre blistave MMA karijere bio osvajač bronzane medalje za reprezentaciju SAD na Svetskom prvenstvu u rvanju 2007. godine u Bakuu.

Oglasio se i Džons povodom Kormijeovih izjava:

Povezano

Kormije je uvek tih, osim kada ima za cilj da nipodaštava moje nasleđe i moja postignuća. Svaki put kada otvori usta on radi protiv sebe, jasno se vidi reakcija navijača. Svi žele da prestane da govori i lako uvide kako je ogorčen. Stalno pokušava da oduzme legitimitet mojim pobedama, a on nikada nije bio pravi šampion. Nikada me nije pobedio, a ja njega jesam dvaput. Jedino kako bi mogao da me ućutka bilo bi da mi kaže jasno da može da me pobedi“, rekao je Džons nakon 23. pobede u karijeri.