Pakjao sačuvao WBA titulu i izazvao Mejvedera

SK fight vesti 20. jan 201910:11 > 10:30
Podeli:
Christian Petersen, Getty Images Sport

Slavni filipinski bokser Mani Pakjao odbranio je šampionski pojas WBA konfederacije u velter kategoriji pošto je u noći između subote i nedelje u Las Vegasu pobedio Amerikanca Edrijena Bronera.

40-godišnji Filipinac je do pobede u svojoj prvoj borbi u petoj deceniji došao jednoglasnom odlukom sudija, koji su presudili u njegovu korist 117-111, 116-112, 116-112. 

Pakjao je protiv 11 godina mlađeg rivala, bivšeg svetskog šampiona u četiri težinske kategorije, dominirao i zadao mu dvostruko više udaraca, te je zasluženo i odneo pobedu. 

Filipinac je dva puta zamalo nokautirao Bronera u sedmoj i devetoj rundi, kada je moćnom levicom gađao Amerikanca pravo u bradu, ali je on nekako izdržao sve nalete i ostao u ringu do kraja. 

I pored podređenog položaja i zasluženog poraza Broner je nakon borbe dao neobičnu izjavu.

„Prebio sam ga. Svi to znaju. Kontrolisao sam borbu, on je promašivao. Čisto sam udario više puta. Pobedio sam ga“, rekao je Broner.

Ipak statistika kaže drugačije. Pakjao je 112 puta pogodio Bronera, koji je na drugoj strani protivniku to učinio 50 puta.

Posle ubedljivog izdanja u ringu, a ukupno 61. pobede od 70 borbi, Pakjao je najavio i novi bokserski spektakl, ali protiv Flojda Mejvedera, koji ga je savladao pre četiri godine.

„Kažite mu da se vrati u ring i borićemo se. Voljan sam da se borim protiv Flojda Mejvedera, ako on ima želju da se vrati boksu“, rekao je Pakjao, jedan od najboljih boksera u istoriji.