Ružić za SK: Kada voliš ono što radiš, nema granica

SK fight vesti 22. jan 201916:31 > 16:34
Podeli:
BK Budva

Budva polako počinje da se pozicionira na evropskoj mapi i kao bokserski centar.

Trenutno je u medijskom fokusu Bojana Gojković. Devojka koja je prošle godine osvojila zlatnu medalju na juniorskom šampionatu Evrope. Proglašena je i za najbolju sportistkinju Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta, a nagradu opravdala već na početku 2019. godine osvajanjem zlatne medalje na izuzetno kvalitetnom Kupu nacija u Somboru, na kojem su učestvovale 22 reprezentacije.

Međutim, Bokserski klub Budva nije samo Bojana Gojković. Tu je čitava plejada mladih i talentovanih boraca koji bude nadu da plemenita veština u Crnoj Gori ima budućnost. U Budvi je i Petar Liješević koji je osvojio bronzanu medalju na šampionatu Evrope u Rusiji, Miloš Krasnići koji je prošle godine osvojio zlatnu medalju na Kupu nacija u Vrbasu, a istovremeno je proglašen za najboljeg stranog boksera na turniru.

S obzirom da je većina članova Bokserskog kluba Budva izuzeteno mlada i da većina kao cilj ima plasman na Olimpijske igre u Parizu, odlučili smo da porazgovaramo sa trenerom kluba Nikolom Ružićem, tvorcem čuda iz Budve.

“Uspesi Bokserskog kluba Budva su rezultat višegodišnjeg ozbiljnog i planskog rada. Motiv i ambicija su nas vodili i ni jednog trenutka nismo dovodili u pitanje da li smo na pravom putu. Sreća je da smo na pomenutom putu nailazili na dobre ljude koji su prepoznavali pozitvnu energiju, entuzijazam i koji su bili spremni da pomognu. Svakako najveću zahvalnost dugujemo predsedniku kluba Aleksandru Klemenku koji je mnogo doprineo da funkcionišemo na današnjem nivou”, rekao je na početku razgovora za Sport Klub Nikola Ružić posle povratka sa Kupa nacija i nastavio:

“Kup nacija je jedan od najkvalitetnijih svetskih turnira u boksu. Bojana Gojković je napravila veliki uspeh. Izvojevala je tri ubedljive pobede, protiv izuzetno kvalitetnih bokserki iz Grčke i Kazahstana. Više nego zasluženo je osvojila zlato. Na Kupu nacija je učestvovala i Tamara Radunović koja je u elimanacionom delu poražena od reprezentativke Kazahstana. Složili smo se da je Tamara napravila pad u odnosu na svoje mogućnosti, ali s obzirom da je ovo tek prvi turnir u godini to i nije toliko strašno. Imamo vremena da složimo kokcice u željeni mozaik. Međunarodni turniri su od ogromnog značaja za naše boksere. To je mesto na kojem možemo da vidimo gde se nalazimo u odnosu na najbolje, na čemu moramo da radimo, šta da ispravimo”.

Godina koja sledi će biti izuzetno burna kada su bokseri iz Crne Gore u pitanju. Ako se po jutru dan poznaje, ljubitelji plemenite veštine mogu da se nadaju lepim vestima sa velikih takmičenja.

BK Budva

“Upravo tako. Očekuje nas mnogo značajnih takmičenja u godini koja je počela. Nadam se da će se nastaviti kao na Kupu nacija u Somboru. Jedno od glavnih takmičenja koje nas očekuje je prvenstvo Evrope za juniore u maju na kojem će učestvovati Bojana Gojković. Zatim imamo Evropske igre u junu i prvenstvo sveta u novembru na kome će se boriti Tamara Radunović. Posle toga nas čeka Evropsko prvenstvo za mlade u septembru. Na njemu će učestvovati Petar Liješević, Miloš Krasnići. Nadam se da ćemo uspeti da rešimo problema sa papirima Petra Marčiča i da na taj način obezbedimo i njegovo učešće na seniorskom prvenstvu sveta”, naglasio je Nikola Ružić, a zatim se odmah vratio na plejadu mladih i talentovanih boraca koje ima Bokserski klub Budva:

“Što se Bojane Gojkovic tiče ona je privukla najviše medijske pažnje osvajanjem evropskog juniorskog zlata u prošloj godini. Kao trener, poznajući njene psiho-fizičke mogućnosti, karakter, disciplinu, mogu slobodno da kažem da ima ogroman potencijal i perspektivu i da ne postoji visina koju ne može da dostigne. Ostvareno do sada je zaista vrhunski, ali se mi kao tim apsolutno ne zadovoljavamo time nego na ostvareno gledamo kao uvod za ostvarivanja rezultata u seniorskim vodama. Naravno glavni cilj je medalja na Olimpijskim igrama za koju bi Bojana Gojković mogla biti zrela 2024. godine u Parizu”.

U međuvremenu, Nikolu Ružića i njegove mlade borce očekuje mnogo rada, truda, odricanja, a sve u cilju da se stigne do visina koje ne postoje ako voliš ono što radiš i ako daješ sve od sebe da bi stigao do cilja.

“U ovom trenutku imamo veoma ozbiljnu i talentovanu generaciju boksera među kojima su najzvučnija imena Petar Marčić, Tamara Radunović, Bojana Gojković, Petar Liješević, Stevan Sjekloća, Milos Krasnići, Pavle Božović, Nikola Radenović i uz njih ima jos kvalitetnih takmičara koji su skrenuli pažnju na sebe ali još uvek nemaju zapaženijih međunarodnih rezultata, što naravno ne znači da se to u bliskoj budućnosti neće promeniti”, naglasio je Ružić i dodao:

“Želeo bih da istaknem da sam veoma srećan i ponosan na posao kojim se bavim i da za mene lično boks predstavlja ne samo sport nego i stil života.”