Poslednji car: Sve više razmišljam o povlačenju

SK fight vesti 24. jan 201919:54 > 19:58
Podeli:
Printscreen Twitter

Ruski MMA borac i sambista Fjodor Jemaljenjenko ima 42 godine, a u subotu se bori u finalu Gran prija u borilačkoj organizaciji Belator protiv Amerikanca Rajana Bejdera. U susret još jednoj borbi u velikoj karijeri, Rus je govorio o svojoj budućnosti.

Poznat i pod nadimkom „Poslednji car“, Jemaljenjenko je prema najvećem broju relevantnih izvora najveći MMA borac u istoriji, a bogatu karijeru u kojoj ima 38 pobeda i 5 poraza gradio je uglavnom u japanskoj organizaciji Prajd.

Povezano

Jemaljenjenko dostigao ogromnu popularnost sredinom prve decenije dvadeset prvog veka, boreći se uglavnom u Japanu, a u poznoj fazi karijere zaštitno je lice američke promocije Belatora.

Iskreno, u fazi karijere u kojoj se nalazim, sve više razmišljam o penzionisanju. Ne zbog toga što više ne želim da se borim, ali povrede počinju da ‚govore‘“, rekao je Jemaljenjenko, višestruki svetski prvak u borilačkoj veštini sambo.

Svaka borba u mojoj karijeri je bitna, ali je ova naročitno važna. Rajan Bejder je jedan od elitnih boraca u sportu i drugačiji je od svih sa kojima se do sada susreo. On je igrač koji mnogo misli u kavezu“, rekao je ruski borac, kojeg su druge legende sporta poput Žorža Sent Pjera, Žozea Alda, Žuniora dos Santosa i drugih smatrali za glavnog uzora.