Iznenađenje Megdana – Ljuban Vidović ponovo u ringu

SK fight vesti 5. feb 201918:21 > 18:23
Podeli:
Megdan

Borac iznenađenja na Megdanu odabranih biće Ljuban Hofman Vidović koji se nakon dve godine vraća u ring.

„Pre 6 godina sam kao kapiten juniorske bokserske reprezentacije, uz nagovor pokojnog doktora Borislava Pelevića, tadašnjeg predsednika Kik boks saveza Srbije otišao na juniorsko prvenstvo Evrope u kik boxu i tada napravio senzaciju iosvojio Evropsko prvenstvo na kome sam sve svoje protivnike pobedio nokautom, u k-1 disciplini do 81 kg“, poečeo je priču za Sport Klub Ljuban Hofman Vidović.

Takve odluke nije bilo lako „preskočiti“.

„Posle toga sam nastavio svoju boksersku karijeru i sa svojih 20 godina postao najbolji bokser Srbije. Titulu seniorskog prvaka države u teškoj kategoriji sam držao od svoje 18. do svoje 21. godine. Sa 18 sam osvojio Zlatnu Rukavicu i postao najmadji osvajač. Posle ovakvih uspeha u olimpijskom boksu, tadašnji Bokserski savez Srbije me ne šalje na kvalifikacije za Olimpijske igre gde sam mogao sigurno da obezbedim toliko željenu medalju za Srbiju. Nakon tog nekorektnog poteza odlučujem da se povučem iz sporta i mislio sam da se i ne vratim. Na nagovor mog kolege sportiste, takođe šampiona u rvanju Alekse Balaševića, odlučujem da se vratim na najveća vrata tako što ću nastupati na trenutno na najjačoj i najpopularnijoj organizaciji na Balkanu, a to je Megdan“, kaže Vidović koji je iznenađenje Megdana koji će 15. marta biti održan u Novom Sadu.

„Svojim povratkom želim da dokazem da Megdan dovodi najjače borce u regiji, ali se nadam da će mi to biti odskočna daska u osvajanju titule Glorija. Naravno pored ovih titula na najvecem kik boks nivou, nadam se i velikom povratku na boksersku scenu i odlasku na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine i osvajanju zlatne medalje“, objašnjava Hofman.

Vidović još uvek čeka protivnika za povratničku borbu.

„Pošto me svi nazivaju kraljem udaračkih sportova u Srbiji – poručujem svim svojim protivnicima da se dobro spreme jer ću se možda oprobati i u MMA. Trenutno se za mojim protivnikom za Megdan još traga jer većina odustaje na sam pomen moga imena. Protivnik je trebalo da mi bude bude borac sa Jamajke, ali je odustao zbog drugih mečeva. Njegova zamena je trebalo da bude borac iz Bugarske, ali zbog povrede je i on odustao“, rekao nam je Vidović koga prijatelji pozdravljaju sa „udri ga Ljubane“.

„To čuveno “udri ga Ljubane” je nastalo iz velike želje za mojim povratkom, uspehom i naravno pobedom od strane mog mnogo dobrog drugara Mikija koji je tako najavio moj povratak na društvenim mrežama“, za kraj je otkrio Vidović.

Megdan odabranih biće održan u Novom Sadu 15. marta, u Spensu.