Stipe Kormijeu: Ti si hteo Luisa, ja sam gasio požare

SK fight vesti 8. feb 201919:21 > 19:28
Podeli:
Sam Wasson/Getty Images

Američki MMA borac hrvatskog porekla Stipe Miočić nekadašnji je šampion UFC u teškoj kategoriji, a iako je u julu 2018. imao meč sa aktuelnim prvakom Danijelom Kormijeom, i dalje ima neraščišćene račune sa nekada uspešnim rvačem.

Miočić i Kormije su se borili u Las Vegasu sedmog jula, a Kormije je izašao kao pobednik nakon nokauta i na taj način oduzeo titulu borcu iz Ohaja.

Kormije je na svom Tviter profilu napisao da nema nameru da ponovo ima meč sa Miočićem jer je pobedom u prošlom meču dokazao da je bolji borac, kao i da Miočić previše „daje sebi za pravo.“

Povezano

Ja sam ti ponudio borbu u Medison Skver Gardenu trećeg novembra. Ti si odabrao da se boriš sa Derikom Luisom dok sam ja gasio požare“, nije ostao dužan Miočić.

Miočić je UFC borac od 2011. godine, a u veoma uspešnoj karijeri je osim pojasa šampiona u teškoj kategoriji beležio i pobede nad Markom Hantom, Andrejem Arlovskim, Alisterom Overimom, Frensisom Enganuom i mnogim drugim uspešnim borcima.

U profesionalnim mečevima borac čiji su roditelji migrirali iz Hrvatske u SAD ima skor od 18 pobeda i tri poraza.

Uporedo sa karijerom u borilačkim sportovima, 36-godišnji i 193 centimetra visoki Miočić je radio kao vatrogasac u gradovima Oukvud i Veli Vju u Ohaju, a više puta je najavio da je to posao kojem će se u potpunosti posvetiti kada bude okončao profesionalnu MMA karijeru.

Kormije je u uspešnoj MMA karijeri doživeo samo jedan poraz – protiv Džona Džonsa, a više puta je najavio da je veoma blizu povlačenja, iako još nije odlučeno ko će mu biti poslednji protivnik – Džons ili neki drugi borac.