Bojana kreće po novu medalju u Letoniju

SK fight vesti 26. feb 201910:54 > 10:58
BK Budva

Najbolja mlada sportiskinja Crne Gore, Bojana Gojković, koja je prošle godine osvojila zlatnu medalju u boksu na Evropskom šampionatu za juniore, kreće put Letonije gde će pokušati da stigne do trećeg odličja na startu 2019. godine.

Podsećanja radi, mlada i izuzetno talentovana članica Bokserskog kluba Budva, je ove godine osvojila zlatnu medalju na Kupu nacija u Somboru, a nedugo zatim je na prestižnom turniru „The Golden Girl“ u Švedskoj, takođe stigla do trona. U dosadašnjoj karijeri, Bojana je doživela samo jedan poraz.

Turnir u Letoniji pod nazivom “Riga Ladies Boxing Cup 2019” okupiće najbolje bokserke Evrope, a cilj Bojana Gojković je osvajanje medalje, naravno da ona i njen trener Nikola Ružić veruju da mogu do još jedne zlatne medalje. Primarno takmičenje za Bojanu Gojković u godini koja je u toku je Evropsko prvenstvo za juniore koje će se organizovati u Rumuniji i na kome će Bojana Gojković nastojati da odbrani tron i istakne kandidaturu za ponovno dobijanje nagrade najbolje mlade sportistkinje u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.