"Udaram ga, a on priča – kao Terminator!"

SK fight vesti 3. mar 201917:25 > 17:30
Isaac Brekken/Getty Images

Američki borac Džon Džons ostao je prvak UFC nakon što je u Las Vegasu u događaju UFC 235 bio bolji od Entonija Smita jednoglasnom odlukom sudija. Naravno, kao i uvek kada je reč o „Bounsu“ nije moglo bez kontroverzi.

Iako je Džons dominirao mečom, sporna situacija odigrala se u četvrtoj rundi kada je Džons uputio nedozvoljen udarac kolenom dok je Smit bio na podu. Za to je kažnjen oduzimanjem poena, a Smit je mogao da postupi i drugačije u toj situaciji – da je nakon nelegalnog kolena rekao da je nespreman da nastavi borbu, u kojoj je jasno gubio, sudija bi morao da diskvalifikuje Džonsa. Ipak, Smit je sportski nastavio da pruža otpor 31-godišnjem Džonsu, iako je tokom čitave borbe bio u podređenoj poziciji.

Na kraju je svaki od sudija meč bodovao ubedljivo i identično u Džonsovu korist – 48:44.

Skidam kapu Entoniju Smitu. Sada znam zašto ga zovu ‚Lavlje srce.‘ Nikada nisam video da mi neko priča dok ga udaram u glavu. Bio je kao Terminator, sjajn je bio. Čitavo ovo takmičenje je jako teško. Ima mnogo mladih talenata u UFC, ne znam ko je sledeći borac protiv kojeg ću braniti pojas“, rekao je Džons.

Bila je to 13. uzastopna pobeda Džona Džonsa i prva odbrana titule od kada se vratio posle suspenzije trijumfom nad Aleksanderom Gustafsonom u decembru prošle godine.

U ostalim mečevima događaja najveću pažnju privukla je pobeda neporaženog Bena Askrena u svom debiju u UFC, nakon što je bio šampion u organizacijama Belator i Van Čempionšip. Askren je nakon lošeg starta uspeo da iznudi predaju Robija Lolera „buldog kragnom“, a Nigerijac Kamaru Usman postao je šampion u velter kategoriji pobedom nad dosadašnjim prvakom Tajronom Vudlijem i postao prvi šampion UFC u istoriji rođen u Africi.